A microsoft új irodai csomagja az office 2013!

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A microsoft új irodai csomagja az office 2013 vagy más néven office 15, számos újítást tartogat a felhasználók számára!Sok felhasználó már tesztelhette a (previev) előzetes változatát , a vélemények azomban megoszlanak, de tény, hogy egy korszerűbb, könnyebben kezelhető lett, bár az igaz hogy ez is érintőképernyőre lett optimalizálva, mint a windows 8, amiről már korábbi cikkemben írtam.

Elsők közt kiemelném a felhő alapu mentési lehetőset, ami egy ingyenes tárhely ahová menthetjük dokumentumainkat, képeinket és azokat bármely asztali gépről, mobiltelefonrol, táblagépröl elérhetjük, akár munkahelyen vagy bárhol is tartózkodjuk! A felhő segítségével nem kell usb kucsra , cd-re kiirni munkánkat! Egyetlen feltétel, legyen internetkapcsolat.  Az Office 2013 esetében még kényelmesebbé tették a kezelést, így ingyenes riválisainál könnyebb a többek közt a Wordöt, Excelt és Powerpointot tartalmazó programcsomag használata. Az új Office kezelőfelületét úgy tervezték, hogy azt ne csak hagyományos számítógépeken, hanem táblagépeken is használni lehessen.

A Microsoft az Office 2013 köré valódi alkalmazás-ökoszisztémát is szeretne kiépíteni. Office-ra épülő alkalmazások természetesen eddig is voltak, most azonban érkezik az egységes piactér, ahonnan ingyenes és fizetős alkalmazások telepíthetőek, a fejlesztők pedig egy csapásra egymilliárd felhasználót érhetnek el hasznos kiegészítőikkel.

A fejlesztők számára kellemetlen hír lehet ugyanakkor, hogy az alkalmazások HTML-JavaScript kombóban írhatóak, a “régi”, Visual Basic és egyéb nyelvekben írt házi készítésű alkalmazásokat nem fogadja a rendszer. A Microsoft szerint erre a korlátozásra azért van szükség, mert a boltból telepített appok így a webes és a “vastag”, telepített alkalmazásban is képesek lesznek működni, ezzel is közelebb kerül a két platform egymáshoz. A visszafelé kompatibilitás persze teljes értékű lesz, vagyis a már használt alkalmazások továbbra is futnak majd az új Office-ban is.

Licencelés: gépek helyett személyek

Változások várhatók az Office 2013 licencelésében is, bár ennek részletei eddig nem láttak napvilágot, így legfeljebb sejtésekre és pletykákra lehet alapozni. Ami biztos, hogy a vállalati és az otthoni verziónál is megszűnik a készülékalapú licencelés, a helyét a felhasználóalapú árazás veszi át, mivel egy-egy felhasználó több eszközzel is rendelkezik. Az Office otthoni verziója eddig is telepíthető volt 3 PC-re, úgy tudjuk, ez a 2013-as változat esetében 5-re növekedik, és ennyi lesz a korlát a vállalati változatok esetén is. Egy személy tehát legfeljebb 5 eszközön futtathatja jogtisztán az Office 2013-at

A Microsoft hivatalos bejelentése szerint az Office 2013 fejlesztése befejeződött. Bár a tervek szerint a szoftvercsomagot csak a jövő év első negyedévétől lehet majd megvenni.

Források:
https://www.hwsw.hu/hirek/48838/microsoft-office-2013-word-excel-skype-lync-onenote-skydrive.html
https://www.origo.hu/techbazis/20121012-elkeszult-az-office-2013.html

GD Star Rating
loading...
A microsoft új irodai csomagja az office 2013!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

About Time76

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …