Zeitgeist Addendum

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Hogy mit is takar a cím?! Ezt így nehéz lenne leírnom ezért mellékeltem egy videót ami megtekintése után elgondolkodtatja az embert! Ajánlom mindenkinek!

A film kb 2 óra, de szerintem érdemes végignézni! Szinkronos, néhány helyen felirat egészíti ki.

Néhány szó arrol hogy mi is ez!

Egy ismeretterjesztő film, ami bemutatja a  társadalmi helyzetünk, más megvilágításban. Felnyitja a szemünk és olyan dolgogra vet fényt, amiröl talán nem is gondoltunk volna. Részletesen taglalja a pénz fogalmát , hogyan keletkezett, miként épült be társadalmunkba és miként tette az embereket rabszolgákká!  A továbbiakat pedig mindenki gondolja át, és döntse el, szerinte merre tovább. Mert az biztos, hogy amerre most megyünk az maga a rabszolgaság.

A filmnek kb. az első negyede szól a pénzalapú rendszerről. A második negyede azt boncolgatja, hogy az USA által vívott háborúk igazából gazdasági érdekeket szolgáltak. Hogy talán nem is létezik a “terrorizmus”, amivel az USA feljogosítja magát, hogy rendszereket romboljon le az olajért, sőt, hogy maguk az amerikai katonák azok, akiket a leginkább átvernek, és az egész háború csak pénzgenerálás.

A film második felében esik szó a Venus Project-ről. A Venus Project egy utópia, ami az előbb említett rendszer hibáit igyekszik orvosolni. A projekt egy olyan világot képzel el, ahol nincs pénz, az ember megújuló erőforrásokból tartja fent magát, nincsenek társadalmi különbségek, a rendszer alapja pedig a technológia. Ami engem igazán megfogott, hogy valójában már most rendelkezünk a szükséges technológiai alappal ahhoz, hogy a föld teljes energiafelhasználását megújuló energiákból lássuk el INGYEN!, és hogy ha az erőforrásainkat a technológia fejlesztésre fordítanánk a háborúk, piaci verseny, profitszerzés helyett, akkor már rég “paradicsomi állapotok” közt élhetnénk. Valójában a Venus Project által felvetett kérdések engem is régóta foglalkoztatnak, ezért is annyira szimpatikus az egész. A következőkben megpróbálkozom azzal, hogy a saját gondolataimon keresztül magyarázzam a rendszer működését, és jussak el a Venus Project-hez.

Jobban nem részletezem a film mindenre magyarázatot ad!

GD Star Rating
loading...
Zeitgeist Addendum, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

About Time76

Check Also

Kondorosi iskolások filmterve vált valóra

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata …