Jó tudni: Photoshop billentyű kombinációk

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Összegyűjtöttem a leghasznosabb Photoshop billentyűkombinációkat amik elsajátításával igazán fel tudjuk gyorsítani a munkánkat. Remélem mindenki talál majd néhány új és hasznos kombinációt a cikkben, a legtöbb CS5 felett működik.

Mozgatás:

Tartsd lenyomva a Ctrl vagy Mac-en a Command billentyűt és mozgasd a kurzort. Így tudsz a leggyorsabban mozgatni egy réteget aztán visszaváltani az előzőleg használt eszközre.

Szín választó:

Alt + Shift + Jobb Kattintás (Win) vagy Control + Option + Cmd + Kattintás (Mac). A kattintott területen megjelenik egy gyors színválasztó. A beállítások/általános menüpont alatt több színválasztó közül választhatunk.

Bird’s Eye nézet:

H lenyomva tartva + kattintás. Remekül működik a nagy felbontású képeknél amikor ráközelítve dolgozol egy részleten. Ez a leggyorsabb módja, hogy teljes képernyős nézetben megnézd az egész képet majd a billentyű felengedésével visszaközelíts az adott részletre.

Nagyítás:

Command/Ctrl + Space + Kattintás és a kurzor vízszintes irányba történő mozgatása. Ez a leggyorsabb módja a nagyításnak egyetlen billentyű kombináció használatával.

Ecset méret és erősség:

Ctrl + Alt + Jobb Kattintás (Win) vagy Control + Option + Kattintás (Mac). Húzd az egeret jobbra és balra ezzel változtatva a méretet. Az egér fel és le mozgatásával pedig az erősséget tudod állítani. A beállítások/kurzor menüpont alatt lehetőség van megváltoztatni az ecset színét.

Egyenes vonalak:

Szimplán tartsd lenyomva a Shift-et. Minden rajzoló eszközzel működik.

Panelek elrejtése:

Egyszerűen nyomd meg a Tab-ot. Az újboli megjelenítéshez ismét nyomj Tab-ot vagy a panel ideiglenes eléréséhez húzd az egeret az eszköztár helyére.

Szöveg méret:

Command/Ctrl + Shift + . vagy , a kijelölt szövegek méretét tudod állítani vele.

Kis-és nagybetűs szöveg:

Command/Ctrl + Shift + K. Gyors módja a kis-és nagybetűs szövegek váltásának.

GD Star Rating
loading...
Jó tudni: Photoshop billentyű kombinációk, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

About Svecc

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …