Vélemény: Motorola Moto 360 vs Apple Watch okosóra

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az Apple egy pár napja bemutatta a régóta várt okosóráját ami az Apple Watch nevet kapta. Azóta – már megszokott módon – ellepte az internetet a negatív kritikák áradata, ami az Apple új terméke felé irányult. A legtöbben a Motorola Moto 360 okosórájával dobálóznak, hogy az így meg úgy… engem is sokan kérdeztek a dologról, szóval most itt a véleményem:

watch2
A Moto 360 kétség kívül egy nagyon szép óra, sokak szerint sokkal szebb, mint az Apple Watch, ráadásul még 100 dollárral olcsóbb is, viszont:

A 360 a beígért egy napos üzemidőből fél napot teljesít, amit tovább ront az a tény, hogy a papíron 320mAh-s aksi helyett csak 300-ast raktak bele, továbbá az, hogy a beharangozott Snapdragon 400 valami elavult Texas Instruments proci lett végül, ami nem más mint a vásárló megtévesztése, és sokan ki is fognak akadni miatta! Azt meg ne is mondjam, hogy a nagyon durván kinéző fém szíjból végülis csak bőr lett, ami szintén sucks!

Másik dolog az Android Wear, nem mondom azt, hogy gagyi mert nem, nem az, de lényegesen több mindent szeretne csinálni az ember az okosóráján azon kívül, hogy értesítésekre válaszol, meg rábízza magát a Google-re, beszélgetni meg mégis ki a f***om fog az órájával, Michael “F***ing” Knight? 😀 De most komolyan?!

Ezzel szemben az Apple Watch lényegesebben jobban meg van pakolva fícsőrrel, amitől egy kicsit olyan „fordult a kocka” érzésem van Dear Android! De pánikra nincs ok, biztosan minden ilyen elérhető lesz Android Wear-en is hamarosan. 😉 True story!

A harmadik dolog ami felmerült bennem, hogy igaz, hogy nekem, meg neked, meg nekik tetszik a Moto 360 elegáns kinézete, de mi van azokkal a hölgyekkel akik nem éppen egy férfi órát szertnének viselni? Mi van azokkal akik szimplán a sportos megjelenést preferálják az elegáns helyett, na azoknak mit fogsz eladni Motorola?!

Az Apple Watch 3 verzióban érhető el, minden verzióban két szín, minden színben két méret, minden méretben több különböző színű, anyagú, megoldású szíj található, amiket kombinálva 34 elérhető variáció közül válogathatunk, ami jócskán több, mint az összes jelenleg kapható Android Wear okosóra, minden különböző változatával együtt.

Befejezésnek az árról még annyit, hogy senki ne mondja nekem, hogy meglepődött azon, hogy a Apple Watch drágább árcédulát kapott mint az Androidos társai.

UI: Igaz, hogy személy szerint én is valami sokkal forradalmibb dologra számítottam az Apple-től a bejelentés alatt, sajnos egyszer sem estem ki a székből meglepődésemben, legfőképp azért, mert az ágyban feküdtem! 😛 De mindenki nyugodjon le a picsába, vinni fogják az Apple Watch-ot! 😉

About Svecc

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …