120 évig élni? – A Nyers ételekről

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A minap néztem egy előadást Dr. Lenkeitől az egészséges életről. A doktor úrnak volt egy állítása, ami megcsapta a fülemet.  Elegendő vitaminbevitellel akár 120 évig is élhetnénk, egészségesen és végül a végelgyengülés végezne velünk. Erről legutoljára a hunzák kapcsán hallottam, ugyanis náluk is kb. ennyi volt az átlagéletkor, amíg fel nem fedezték  őket és meg nem mutatták  nekik, hogyan is kell az ételt megfőzni.

Miért is érdekes ez? Ez a népcsoport  szinte  kizárólag nyers zöldséget és  gyümölcsöt fogyasztott. Az ő természetes közegükben megtermelt növényeik alapjáraton még vitaminokban, ásványi anyagokban bővelkedtek és ami fő, sütés és főzés nélkül meg is maradtak ezek a fontos alkotóelemek. Így volt számukra elérhető a hosszú élet.

Ez mind szép és jó de a mai ember túlságosan hozzászokott a mű, főtt ételekhez, ízfokozókhoz, stb.  Elképzelhetetlennek tartjuk, hogy valaha is visszatérhetnénk eredeti természetes táplálkozásunkhoz. Vagy mégsem?

Egyre több család tér át a nyers vegetarianizmusra. Az, hogy a vegetarianizmus mennyivel egészségesebb az elterjett táplálkozásnál, azt most nem firtatom, ám az, hogy ők nyersen étkeznek, horizontokat nyit meg szervezetük számára. Mérföldekkel több vitamin jut így be szervezetükbe. Ám lehet finomat enni ilyen táplálkozással? Kinek ízlene pár fáradt saláta pár szelet répával?  A fáradt saláta lehet, hogy kevés embernek, viszont ennél sokkal többről van itt szó. Elég, ha megnézzük a nyers étel csodája című könyvet, vagy azt a temérdek nyers receptet, ami már megjelent. Vagy akár tegyünk egy pillantást Budapest első nyers éttermére. A Mannaturalra. Az itt elkészült ételek igenis nagyon inycsiklandozónak néznek ki, és azok is.

Mennyi ember lehetne egészségesebb azáltal, ha tudná, hogy ezzel az életmóddal bevihet elegendő vitamint a szervezetébe, ha tudná milyen finomakat lehet így, és ráadásul olcsóbban enni.  Én nemrég tértem át erre a táplálkozásra, igaz csak kb. 80%-ban, de már most érzem azt a kirobbanó életerőt, amiről a Lenkei doktor úr beszélt. Talán egyszer a népesség legjava rájön milyen jó is ez és újra 120 évig fogunk élni.

GD Star Rating
loading...
120 évig élni? - A Nyers ételekről, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

About Gregory

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …