A nyers zöldségek és gyümölcsök hatásai

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

 

A friss nyers zöldségek és gyümölcsök köztudott, hogy vitaminokat, ásványi anyagokat és az emberi szervezet számára sok hasznos anyagot tartalmaznak. Viszont kevésbé ismert a zöldségek és gyümölcsök konkrét gyógyhatása a testünkre. Nézzük, melyek ezek.

Általánosságban elmondható, hogy amely szervünkre hasonlít a gyümölcs vagy zöldség, arra a szervre gyógyhatású. Érdekes információ, nem igaz?

Mire jó például a paradicsom? A paradicsom belseje az emberi szívhez hasonlít, épp úgy kamrái vannak, és vörös színű, mint a vérünk. A tudósok ki is mutatták, hogy a paradicsomban lévő lycopine erőteljes antioxidáns, jót tesz a szívnek és a vérnek és sejtöregedésgátló hatású.

Mire jó a dió? A dió az emberi agyra hasonlít, mintha csak volna bal- és jobb agyféltekéje, mint az emberi agynak. A belül lévő barázdái olyanok, mint az agykéreg. A benne lévő hasznos anyagok jó hatásúak az agyműködésre.

Mire jó a sárgarépa? Gyerekkorunkban talán mindnyájan hallottuk szüleinktől, hogy csak akkor fogunk tudni fütyülni, ha elegendő sárgarépát eszünk. Nos, elképzelésem sincs arról, hogy ez mennyire megalapozott… viszont tény az, hogy ha felszeleteljük a sárgarépát, akkor az az emberi szembogárra hasonlít. Tartalmaz is sok A vitamint (pontosabban az A vitamin elővitaminját, béta-karotint), amely elengedhetetlenül szükséges a szemünk egészséges működéséhez.

A vesebab az emberi veséhez hasonlít, és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítik a vese működését.

A kínai kel, a zeller és a rebarbara olyan szerkezetűek, mint az emberi csontok. Állítólag épp ugyanúgy 23 százalékban tartalmaznak szódát, mint a csontok, s épp e szódatartalom miatt erősítik az emberi csontokat. Csontritkulásban szenvedőknek különösen ajánlott!

Az olivabogyó a női petefészekhez hasonlítható, és segíti is annak az egészséges működését.

A vöröshagyma az emberi sejthez hasonlítható, és valóban segíti a sejtek egészséges működését, előidézi a tisztulásukat. A szemet is tisztítja, hogy ha könnyezünk tőle.

A fokhagyma gerezd vajon mihez hasonlítható? A veséhez. A vese az emberi test méregtelenítő rendszerének fontos része. A fokhagyma segíti a méregtelenítést, erőteljes fertőtlenítő hatású, természetes antibiotikum. Emellett természetes értágító is. Tehát érszűkülettel és szívproblémákkal küzdők egyenek sok fokhagymát, a tapasztalatok szerint már az első nagyobb adag is meghálálja magát!

Mivel a zöldségek és gyümölcsök jótékony hatásukat csak nyersen fejtik ki, ezért fogyasztásuk nyersen ajánlott!

About Napoleona

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …