Tekerés Budapesten 2. rész

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Mint ahogy ígértem, jöjjön a folytatás. De honnan és merre is haladjak? Kezdem ezzel a héttel, még akkor is, ha épp csak elkezdődött.

Ha nyeregbe pattanok, akkor rendszerint külvárosból haladok a belváros irányába és nem kis időt töltök forgalomban. Persze, ahol a járda minősége megfelel kerekeim kényelmének, ott igénybe veszem, fokozott figyelemmel és óvatossággal a gyalogosok érdekében. De ezt nem mindegyik veszi észre, csak annyit tapasztal, hogy lopakodva megelőzi egy bringás és vagy ugrik, vagy szitkozódik jól hallhatóan. Erre csak azt tudom mondani: Sorry, igazán figyelek! Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a gyalogosok mennyire tudnak bosszantani a kerékpár sávban… Csengőt néha meg sem hallják. Nos, de most ezeket a részleteket kicsit hagyjuk emésztődni. Rátérek a hétfőre.

Hétfő délután iskolába mentem, természetesen pesti határból Budára. Legforgalmasabb hely, ahol az úttesten közlekedek az a Gyömrői út. Ahol mehetnék még az úttesten, és mentem is valamikor, az az Üllői út, de már rájöttem, hogy a járda megfelelő és elég széles, hogy szlalomozzak a gyalogosok között, vagy letérjek a füves részre. Mindenesetre járdán a gyalogosoké az elsőbbség, még ha részegen kacsázik, akkor is. Szóval haladok megszokott útvonalamon egészen a Móricz Zsigmond körtérig. Ott felfelé menet volt két okos lány, akik a zebrától arrább, a piros jelzés ellenére át akartak kelni. Persze, hogy pont elém lépett az egyik! Csúszott is a kerekem meg nyekergett a fékem. A legjobb az volt, hogy még körül is nézett, mielőtt lelépett volna. Na, szerencsére gyors voltam, meg ő is ugrott vissza, így csak kisebb szívbajt kaptunk. Szóval az ilyen esetek miatt kell mindig résen lenni és felkészülni a legváratlanabb eseményekre is. (Ha tudná volt oktatóm, hogy bringázás közben mennyit tervezem már az utakat az agyamban, elcsodálkozna.) Szerencsésen megérkeztem a suliba, majd végeztével indultam haza. Piros lámpa a híd lábánál, ahol sokan nem állnak meg. Most szinte mindenki várta, hogy zöld legyen. Mehettünk! Mehetnénk nyugodtan, de olyan nem létezik a közlekedésben. Egy barom BMW-s úgy gondolta neki nem szól a piros lámpa és majdnem elütött két bringást is a zöld jelzésű átkelőn… az anyjukba! Most már tényleg utána fogok járni, hogy nekik külön KRESZ könyvet állítanak ki??? Ha már a piros-tilos-nál járok gyorsan megjegyzek egy hajnali eseményt. 6-ra mentem dolgozni, Keresztúri útra, hogy kijussak 2 sorompó is feltarthat. Az egyik csukva volt, előttem egy autós (kivételesen nem a neves német márkákból) állt. Megálltam mögötte, erre az kicsit félre húzódott, vagyis azt hittem azt csinálja, de nem állt meg. Lazán kikerülte a sorompó karját és átvágott. A vonat meg pár pillanat múlva elhúzott. Hát no’mális? Remélem senki sem csodálkozik a baleseteken…

Már többször is elterveztem, hogy felszerelek egy mini kamerát a kormányomra. Hogy milyen dolgokat lehetne felvenni, majd feltenni mindenfele!

Egy peches dolog: defekt. Tegnap volt hozzá szerencsém, ráadásul hátsó kerékbe fúródott nem kis tüske. Kifogytam a tartalék belsőkből (azóta pótoltam, sőt a defektmentesítő folyadékon is gondolkodom), pumpálva, tolva jutottam a belvárosból haza. Otthon meg gyorsan megszervizeltem (ez már rutin művelet).

Legközelebb jobb észrevételekről írok majd zöldségeket! =D

About Sylvia89

Check Also

Tippek tőlem, hogy jó íróvá válj

Keresve sem lehetne fontosabb hozzávalót találni az Isten adta tehetségnél ahhoz, hogy jó íróvá válj. …