Simicska Ádám | Fotó: zsurpubi.hu

A Fidelitasnak fogalma sincs, kik a tagjai

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

A Fidesz-közeli Ripost.hu azt írta, Simicska Ádámot is indítani akarja a Jobbik a 2018-as választáson. A médiamogul fia szerint ennek egy nagy akadálya van: Fidelitas-tag. Az ifjúsági szervezet tíz év után döbbent rá, valóban az.

Egy újabb lejárató cikk kellett ahhoz, hogy Budapest II. kerületének Fidelitas szervezete rádöbbenjen, olyan tagjai is vannak, akik nem feltétlenül értenek egyet a kormány álláspontjával. Az ifjabb Simicska azután nyilatkozta azt, hogy a (valószínűleg a G-nap előtti Fidesz-barátság miatti) Fidelitas-tagsága még mindig megvan, hogy újból hírbe hozták a Jobbikkal. Ez pedig – elmondása szerint – megakadályozza azt az egyébként is légből kapott álhírt, miszerint a Jobbik indítani szeretné őt a 2018-as országgyűlési választáson.

A 24.hu hozta le a Jobbik nyilatkozatát, akik szerint a kormányközeli sajtómunkatársak kokain hatása alatt irkálnak ilyen álhíreket.  “A fideszes ripost.hu ma is orbitálisat hazudott a Jobbik jelöltállítási szándékaival kapcsolatosan. Könnyen meglehet, hogy akik ezt az álhírt kitalálták, a tegnapi napon Habony Árpáddal és Rogán Antallal közös kokainpartin vehettek részt, s még ma is a szer hatása alatt állnak.” – olvasható a 24.hu-n a Jobbik közleménye.

A NapiKözlöny megkereste Simicska Ádámot, hogy őszerinte milyen veszélyei lehetnek annak, ha egy országos szervezetnek, ami ráadásul a kormányzó párt ifjúsági szervezete, fogalma sincs arról, hogy kik a tagjai, és az így megszerzett információkat mire használhatják fel. Simicska Ádám egyelőre nem küldött válaszokat.

A II. kerületi Fidelitas komolyan vehetősége súlyosan sérülhet egy ilyen esettől, és ezen az sem javít, hogy a botrány kirobbanása után bejelentették: kizárják soraikból az ifjabb Simicskát.

About Nagy Zsolt

Check Also

Terrortámadás történt Szentpéterváron

Hétfő kora délután két nagy robbanás rázta meg az orosz nagyváros, Szentpétervár metróhálózatát. Egyik detonáció …