Kezdik megtiltani a szelfizést

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

fotolia_81237996Azt gondolom, hogy ma már senkinek sem kell bemutatnom, hogy mi a “szelfizés”. Angolból magyarosított kifejezés, “önfotózás”, vagy egy kisebb csoportról saját magunk által készített fotó, amin maga a fotós is rajta van. Az okostelefonok “egyre jobb minőségű” kamerákkal rendelkeznek, de az idézőjel indokára most nem szeretnék kitérni. A szelfi mánia mára annyira tért hódított, hogy már lehet szelfi botokat kapni, aminek az a rendeltetése, hogy a rövid karunkat egy teleszkópos bottal meg tudjuk hosszabbítani, így többen férünk rá a leendő fotóra.

Ez az őrület elég hamar eljutott a celebek világába is, nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon előszeretettel készítenek szelfiket. Ezzel nem is lenne gond, azonban azt gondolom, hogy egyértelmű, hogy ezzel a sajtófotósok munkáját nehezítik egyre jobban. Egy rendezvényen meg van szabva, hogy a sajtó képviselője mikor, honnan, és mennyi ideig fotózhatja az imádott sztárokat. A sztárok szelfizése viszont ezt a munkát egyre jobban zavarja, mert az ugye egyértelmű Mindenkinek, hogy amíg a hírességek szelfiznek, addig a sajtófotósok nem túl sok jó fotót tudnak lőni Róluk.

Több híroldal is megírta már,( Index, 444, Kreatív, Filmtekercs stb) hogy világszerte kezdik a nagyobb fesztiválokon történő, rajongókkal együtt történő szelfizést. Úgy néz ki, hogy az idén már a Cannesi filmfesztiválon is tilos lesz, mivel sok sztár szeret szelfizni Cannes-ban.

Itt sok kérdés fölvetődik bennem:
Hogyan fogják ezt ellenőrizni, bár ez nem nehéz. Mit fognak tenni ellene? Nem engednek be mobilt a sztároknak a fesztivál idejére? Kétlem. Bírságot szabnak ki? Melyik sztár nem fizetne ki mellényzsebből egy bírságot a szenvedélye miatt?

Azon a celebeknek kellene elgondolkodni, hogy abban, hogy Ők a celebségig eljutottak, mekkora szerepük van a sajtófotósoknak. Jó minőségű, profi fotókat készítenek Róluk, és emiatt olyan lapokban szerepelnek, melyeknek az eladási példány számuk nagyban hozzá járult a sikereikhez.

 

About vidfred

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …