Milyen lesz 2024?

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Ugyan azt senki sem látja előre, hogy milyen lesz az élet 2024-ben, viszont azt nagy vonalakban fel tudják vázolni a szakértők, hogy mire számíthat az emberiség. Vajon megmarad-e  az ember nyerő pozíciója vagy helyettünk is robotok fognak dolgozni? Vajon hány szakma tűnik majd el a süllyesztőben? Most megtudjuk, hogy körülbelül mire számíthatunk!

Fehér Katalin már évek óta figyeli a trendeket, holott az ő szakmája sem létezett 20 évvel ezelőtt. Úgy látja, hogy a régi, klasszikus trendek keresztezik majd útjukat a modern trendekkel és ez nagyon erős irányzat lesz. Más téren az üzleti célok és a feltörekvő trendek találkoznak.

4

Mindez az információ arra enged következtetni, hogy aki már most szeretné biztosítani a jövőjét, annak érdemes már most elhelyezkednie egy-két távolinak tűnő szakmában, mivel előreláthatólag a jövőben a területek nem képeznek majd éles határt egymás között, sőt, egyes szakmai területek igen közel lesznek majd egymáshoz. Előreláthatólag a siker azoknak lesz garantált, akik megszerzik a diplomájukat, ugyanis nem lesz elég egy érettségi egy olyan álláslehetőséghez, amelyből az ember dalolva megél. A nagyobb cégeknél az utóbbi években számos továbbképzést tartottak dolgozóik számára, amelynek az a célja, hogy az egyetem alatt megszerzett tudás tovább épüljön, eljusson egy magasabb és profibb szintig. Átlagosan 40 óra továbbképzésben vesznek részt a dolgozók.

És mi lesz az önéletrajzzal?

Elvileg az adattest lesz helyette, amely azokból az apró információkból tevődik majd össze melyet fel lehet lelni az emberről az interneten. A jó hír viszont az, hogy az ember ezt tudja majd befolyásolni.

A hírek szerint nagyon népszerű lesz 10 év múlva az alábbi öt állás:

1. Szervimplantátum-tervező: amikor majd nem kell hosszú hónapokat várni egy donorra, mert elő tudnak majd állítani egy egyedi tervezésű szervimplantátumot.

2. Ételkémikus: azért lesz felelős az ember, hogy az asztalra kerülő ételek minősége és állaga kifogástalan legyen.

3. Nanotechnológus: a nagyon kicsi elektronikai cuccokat állítják majd elő.

4. Etikus hacker: cél, hogy feltörjék az informatikus rendszert.

5. Robottechnikus: gépek programozása, működésük felügyelete, irányítása és javítása.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …