Cosplay őrület: Knights of Badassdom Kritika

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Manapság egyre divatosabb a cosplay, vagyis, hogy rajongók egy-egy kedvenc játékuk főhősévé öltöznek be. Nem csoda, ha ez a jelenség már a filmek világába is beivódott. A Knights of Badassdom című horror-vígjáték is ezen a koncepción alapul, amivel hoz némi üdeséget a filmek világába.

A sztori szerint Joe-t (Ryan Kwanten) ejti barátnője és vigasztalásul az ő két barátja egy jelmezes szerepjátékra invitálja lelki sérült barátjukat. Evermore a neve ennek az eseménynek, aminek lényege, hogy különböző feladatokat kell teljesíteni, ahhoz hogy szintet lépjenek a játékosok, hogy egy nagy csatában részt vehessenek. De sajnos ez balul sül el, mert Joe egyik barátja, Erick egy idézés során az E-bayről vásárolt könyvből véletlen megidézi a gonoszt és elszabadul a pokol.

summer_glau_knights_of_badassdom_peter_dinklage_desktop_1920x805_hd-wallpaper-1190030

A történet jól ki van találva, még viszonylag egyedi is. De sajnos a forgatókönyv részletes megírása már nem sikerült ilyen jól, mint az alapötlet. Egész egyszerűen semmit mondó, jellemtelen, élettelen lett az összes jelenet e műben. Ez azért is sajnálatos, mert technikailag teljesen profi munka áll a Knights of Badassdom mögött. A beállítások gyönyörűek, igazán profi munka minden egyes képkocka. A díszletek, jelmezek is teljesen passzolnak a film hangulatához, a vágással sincs probléma. Sőt még a zenei aláfestés is ellett találva.

knights-of-badassdom-pic-1

De mégis egy gyenge film a Knights of Badassdom. Ennek oka, hogy a vígjáték és horror elemek jellemtelenek. Ez pedig igen nagy probléma mert ez a kettő a film mozgató ereje. Abszolút nem viccesek a poénok, horror elem pedig alig van a filmben, ami van az is elég gyengus. Inkább csak némi vér fröcsög, de ettől még nem lesz egy film horror.

knights-of-badassdom-bloody

A poénok gyengesége azért is sajnálatos, mert frappáns dialógusok lettek kreálva a filmhez, de valahogy rosszul vannak ezek elsütve. Rosszul van megkomponálva a jelenetek jelentős része. Továbbá a színészi játék is ront mindezen. Peter Dinklagen kívül gyakorlatilag az összes színész harmadrangú vagy kevésbé ismert, így nem csoda, hogy a teljesítmény nincs a toppon. De még Peter Dinklagen színészkedése sincs a csúcson, pedig egyértelműen ő a legjobb a filmben.

KNIGHTS OF BADASSDOM

Tehát a Knights of Badassdom című vígjáték-horror, ami persze fantasy elemeket is tartalmaz egy gyenge darabja a filmek világának. Hoz némi egyediséget, de sajnos ez kevés az élvezethez. Fanatikus cosplay fanoknak talán ajánlatos megnézni, de egyébként érdemes más szórakozást választani e mozi helyett.

About E.T.

A Debreceni Egyetem Szabad Bölcsészet szakának Filmtörténet és filmelmélet szakirányán végeztem. Továbbá a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szereztem Sajtótechnikus végzettségemet. Tanulmányaimból fakadóan a filmek világa és a filmkritika írás különösen érdekel. A filmek területén kiváltságos érdeklődési területem nincs, minden érdekel, ami filmmel kapcsolatos.

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …