Az első saját lakás

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Melyik fiatal ne vágyna arra, hogy végre a saját lakását csinosítgassa? Sokan a huszadik életév betöltése előtt szeretnének különmenni az ősöktől. Nem azért mert nem szeretik őket, hanem egyszerűen azért, hogy végre a saját lábukra állhassanak és elkezdjék az úgymond saját, önálló életüket.

2

Igen ám, de a nagy szabadság egyben nagy felelősség is, és ez mindinkább nyilvánvalóvá válik akkor, amikor az ember még csak tanuló, legyen az egy OKJ képzés vagy éppen egy egyetem. Sok diáknak nem szíve vágya, hogy levelezőn tolja végig az egyetemet, hanem szeretne nappalis diák lenni. De hogyan lehet az ember nappalis diák, ha közben fenn kell tartania magát? Fizetni a rezsiköltséget, a kajaköltséget, félretenni a sulira és a hétvégi bulikra? Nos, mindennek egy útja van.

A tervezéstől ajánlott várni addig, amég az anyagi körülmények meg nem engedik, ergo ha az ember száz százalékig biztos lesz abban,hogy szülői segítség nélkül is boldogul.

Egy közismert módja van annak, hogy hogyan lehet egyszerre megőrizni a szabadságot és pénzt is keresni: az hogyha nem alkalmazotti állásba megy el az ember, hanem online építi a karrierjét. Lehet például e-könyv írás és árulás, marketing, fordítások vállalása,vagy ha jól tud az ember angolul, akkor például a guru.com nevű oldalon számos munkalehetőség kínálkozik, amiért nem is keveset fizetnek a munkáltatók. Ezen felül biztonságképpen nem árt (sőt felettébb hasznos), ha a bankszámládon van párszázezer forint tartalék pénz, ami nem azért van ott, hogy az első hónapban elidd a sarki kocsmában, hanem azért hogyha megszorulsz legyen mihez nyúlnod.Ha az “online vállalkozás”felfut és keresel minimum 120.000 forintot, akkor az egy jó kezdés, ha ez a pénz havi szinten biztos, hogy jön.  Azok akik úgy költöznek el otthonról, hogy “valahogy majd csak megoldom az életemet”, “majd csak lesz valahogy” azok nagyon felelőtlenek.Ezeknek a sztoriknak, amik így kezdődnek csak egy vége lehet: két hét múlva a szülőktől kérnek pluszpénzt “majd visszaadom”-ra hivatkozva. Ez pedig gáz. Nem kicsit. Nagyon.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …