A menyasszony

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A legnagyobb (turisták által látogatható) barlang Pennsylvaniában van. A barlang évmilliókkal ezelőtt jött létre, járatainak hossza az öt kilométert is túlhaladja. Elsősorban azonban a rejtélyes túlvilági jelenségekről híres, és a paranormális jelenségeket kutatók előszeretettel járják járatait, azzal a szándékkal, hogy kapcsolatba léphessenek a túlvilág lakóival. Készítenek fényképeket és videófelvételeket is.

2

Egy nagyon híres “szelleme” van a barlangnak, ő pedig nem más mint a fehér ruhás menyasszony. Általában egy meghatározott helyen jelenik meg és pár perc múlva eltűnik. Egy kutató látta is. A reakció: megdöbbent, a félelemtől és a meglepettségtől mozdulni sem tudott. A kísértet aztán eltűnt. Az események után számos embernek keltette fel az érdeklődését ez a kísértet és elkezdtek nyomozni utána. Kiderült, hogy a kísértet nem más mint Polly Williams, aki 1810-ban halt meg nem is akárhogyan: a vőlegénye lelökte a barlang egyik meredek szirtjéről, a Fehér szikláról.

Mi lehetett a vőlegénynek az oka arra, hogy megölje a menyasszonyát? Egyáltalán hogy tud egyáltalán valaki ilyet tenni? Az biztos, hogy abban a korban a konfliktuskezelés elég sajátos módja nyilvánult meg.

Az ok lehetett például egy harmadik személy megjelenése. Egy szerelmi háromszög.

Lehetett egy zsarolási ügy. Szegény menasszonny megtudott valamit a leendő férjéről és amikor az el akarta hagyni, akkor megfenyegette, hogy elmondja mindenkinek. Ebben a korban lehetett ez bármilyen titkos ügy, hiszen akkoriban egészen más szemléletek uralkodtak mint napjainkban, az emberek sokkal könnyebben ítélték és bélyegezték meg az embereket egy életre, a mai korban apróságnak számító dolgok miatt. Lehetséges, hogy a vőlegény féltette a saját életét, jó hírét és biztonságát, ezért a félelem döntött helyette. Kicsalta Pollyt a Fehér sziklához, majd veszekedni kezdtek, ami végül annyira elfajult, hogy a vőlegény lelökte jövendőbelijét, aki az esés következtében azonnal meghalt. Egy biztos: meg akart szabadulni tőle.

Azt senki sem tudta kideríteni, hogy mi történt az eset után a vőlegénnyel. Egy biztos: hatalmas lelkiismeret furdalás gyötörte hátralévő életében a történtek után. Vagy mégsem?

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …