Elsüllyedt világok

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Legendák ezrei vannak tele elsüllyedt földrészekről, amelyek feltehetőleg egy a miénket akár évezredekkel is megelőző emberfaj lakóhelyei voltak és valamilyen katasztrófa során nyelte el őket a tenger örökre. Ezt az állítást a modern tudomány nagyon sok ideig nem vette komolyan. Biztosat senki sem tud mondani, ugyanis elegendő információ nem áll rendelkezésre sem a kutatók sem mások számára.

Felmerült az a feltevés is, hogy a Kanári-szigetek az Atlantisz maradványai, amelyet nem csak egy kutató állít. A Kanári-szigetek valójában az Atlantisz elsüllyedésekor keletkeztek? Egyes feltevések viszont elég merészek- azt állítják, hogy a Kanári-szigetek nem más mint Atlantisz, vagyis a tengerbe süllyedt “világ” kiálló csúcsai. A keletkezése mind a mai napig nem tisztázódott- vagyis senki sem tudja, hogy valójában hogyan keletkezett ez a sziget.

1

Ami még érdekesebb: Tolkien elsüllyedt világai.

Bizonyára mindenki hallott már a Gyűrűk Ura című könyvről, elolvasta vagy látta filmen mind a három részét, amely több Oscar-díj tulajdonosa. Tolkien maga is nagyon jól ismerte az angol valamint a szász legendákat, amelyekben nem utolsó sorban szó esik az elsüllyedt vagy eltűnt szigetbirodalmakról. Tolkien nagyon érdeklődött az ilyen legendák iránt és el is kezdte boncolgatni a témát,hogy vajon lehetséges-e, hogy a mostani emberi faj előtt éltek e a földön más emberi fajok is amelyek az elsüllyedt szigetbirodalmakon éltek. Sőt, tovább is ment- nem emberi, de értelmes fajok élhettek ekkor? Állítólag a kérdés boncolgatása közben írta meg a híres Gyűrű-eposzát,amelyben a legősibb szereplők az Elfek, közismert nevükön a tündék, akik egyben a Nyugat első lakói(?). Az istenek teremtették a tündéket és Valinor szigetére telepítették őket, viszont utána következett egy háború, ahol a tündék győztek. Ezután a háború után viszont nem érezték magukat biztonságban, féltek minden idegen fajtól és úgy döntöttek, hogy örökre elrejtik a halandók szeme elől Valinort. Innentől bárki aki Európából Nyugatra utazik az nem talál semmit csak az úgynevezett “Tiltott szigetek” övezetét, ahol minden hajós megzavarodik és kénytelen lesz visszafordulni.

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …