Akaratlan időutazók?! II.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az előző cikkben egy kalóztámadásos esetről olvashattunk. Most újabb furcsa eseteket ismerhetünk meg:

1929-et írtak akkor, amikor négy fiatal amerikai autóval járta be Franciaországot. Rabastens városának a főterén parkoltak le a kocsijukkal, majd egy étterembe vagy egy büfébe indultak, ahol tudnak valamit enni.

2

Végül „A Szép Tiszafa” vendéglőre esett a választás. A személyzet a századelőn divatos ruhákat viselt az  asztalon pedig egy 1903-as újság hevert. Ekkor a négy fiatal azt hitte, hogy ez egy retró étterem, ahol a 20-30 évvel ezelőtti atmoszférát élvezhetik. Ahogy az lenni szokott ettek, ittak, beszélgettek, fizettek, majd elmentek. Pár nappal később úgy döntöttek, hogy ismét ott ebédelnek, de amit láttak az sokkoló volt: az épületet teljesen ellepte a gaz és a gyom,szó szerint romokban hevert. Aztán valakitől megtudták, hogy az épületet még 1908-ban zárták be, az akkori tulajdonos halála után.

Peter Bred a huszadik század második felében ment kirándulni és pihenni a feleségével, Elsával egy mesés angol vidékre. Egy tó partján állítottak sátort, majd sétálni indultak az erdőben. Ekkor hirtelen egyik pillanatról a másikra olyan dolog történt velük, amilyenre még nem volt példa: a szemük előtt változott meg teljesen a táj, a lábuk alatt az erdő földje helyett macskakövek lettek és hirtelen egy kisvárosban találták magukat. Az ottani emberek kiabáltak és újjal mutogattak rájuk, feltételezhetően a modern ruhaviseletük miatt. Elsa felismerte a francia nyelvet, hiszen évekig tanulta és folyékonyan is beszélte. Ekkor beszélgetni kezdett az ottani emberekkel, és kiderült, hogy I. Ferenc király az uralkodó, vagyis az 1500-as éveket írják. Ekkor ijedten rohanni kezdtek, ki a városból, be az erdőbe, remélvén, hogy egyszer csak véget ér ez a rémálom. Kimerülésükben a földre rogytak. Bred amikor magához tért ismét angol földön találta magát, de a feleségét sehol sem találta, hiába kereste. Mindenkinek elmondta az esetet, de persze senki sem hitt neki. Elmegyógyintézetbe zárták, és azzal gyanúsították, hogy megölte és elásta a feleségét. Nem sokkal később kiengedték. Azt követően minden évben ellátogat abba az erdőbe és a feleségét keresi – de hiába.

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …