Beszólások a neten

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Az interneten gyakorlatilag szabályok nélkül oszthatja meg a véleményét bárki. Az elszomorító helyzet az, hogy ezzel nagyon sokan vissza is élnek. Ők azok, akiknek soha semmi sem jó, nem mellékesen pedig úgy gondolják, hogy bármit megengedhetnek maguknak. Többször is volt rá példa, hogy a beszélgetés tárgyához, illetve témájához nem tartozó, a fő témától teljesen eltérő üzenetekkel bombázzák az embert a különböző fórumokon, blogokon, közösségi oldalakon, csakis azzal a céllal, hogy kiborítsák és felidegesítsék a másikat. Nagyon extrém és kirívó esetekben olyannyira elfajult már a dolog, hogy szó szerint halálba kergették a piszkálódás alanyát. Csak egy hétköznapi példa: egy amerikai lány, Hannah azért regisztrált az Ask.fm-re, hogy tanácsokat kérjen az ekcémájával kapcsolatban, mert nagyon fiatal volt és bizakodott a gyógyulásban. A jó szándékú, kedves kommentek helyett viszont sértő és megalázó hozzászólások érkeztek a posztjára, a bőrére és magára a kinézetére, amelyek olyannyira elvadultak, hogy Hannah végül nem bírta tovább és az öngyilkosság mellett döntött. Kiborítóbb dolog viszont az, hogy a gonosz kommentelők ezután az eset után sem hagyták abba a csúfolást, valamint azt írták róla,hogy milyen gyáva lány.

1

Mit tehet az ember ellenük, hogyan lehet védekezni? 

Ezeket az embereket a legkevésbé sem érdekli az, hogy a gúnyolódásuk által valaki lelkileg sérül, megbántott lesz, rosszabb esetben a halálba kergetik rosszalló megjegyzéseikkel. A tevékenységük valódi hátterében azonban a saját önbizalomhiányuk áll, ezáltal vezetik le a felgyülemlett feszültségüket, hogy mást gúnyolnak, piszkálnak, legyen szó bármilyen témáról. Legtöbbször nem is ismerik személyesen a sértett embereket, szerintük mondhatnak bármit, annak úgysem lesz következménye. Egy szakértő szerint abban az esetben ha egy ilyen ember talál meg minket az a legjobb amit tehetünk, hogy azonnal töröljük a posztunkat, ami alá kommentelt, ha lehetőség van rá ki kell tiltani az embert az oldalról. Továbbá tanács az is, hogy az a legfontosabb, hogy soha ne szálljunk vitába az ilyenekkel, mert attól még jobban belelendülnek, elvégre pont arra vágynak, hogy ők kerüljenek a középpontba.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …