A megcsalás főbb okai I.

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Sokan mondják: „Minek a megcsalás? Ha nem vagy boldog, szakíts!”. Sokan mégis megcsalják a párjukat. Mi lehet az ok? Miért nem mondják ki előtte, hogy vége? Az alábbiakban bemutatásra kerül néhány szituáció, élethelyzet, amely ennek az előidézője lehet.

Az első szituáció: Férj és feleség, idilli kertvárosi házzal, kocsival és egy gyermekkel.

ZUHAUSE, Deutschland, Alter: 4,32,26, EthnizitŠt:deutsch

Látszólag semmi baj nincsen, semmilyen veszély nem fenyegeti a kapcsolatukat. Már – már tökéletes minden – de ez csak a látszat!

Adott egy férj, aki rengeteget dolgozik, hogy a családját eltarthassa és hogy ne csökkenjen jól megszokott életszínvonaluk. Adott egy feleség, aki látszólag a legszerencsésebb nő az egész világon. Mindene megvan: ház, kocsi, egy tündéri gyermek és egy valóságos főnyereménynek tűnő férj, aki mindent megtenne a családjáért. A nő mégis félrelép. A kérdés az: Miért? Hiszen mindene megvan, mindenki irigyli! Hogy lehet valaki ekkora birka?

Lehet bírálni másokat, amég az okokat nem ismerjük. Nyilvánvalóan ha a feleség félrelépett, akkor annak nagyban lelki okai vannak, vagyis nem volt olyan boldog a férje mellett, mint amennyire azt mutatta a kívülállók felé.

Ennek több oka is lehet. Vegyük sorra őket:

1. A férj ugyan sokat dolgozik azért, hogy mindent megteremtsen a családjának, időközben viszont „elfelejti” azt, hogy van egy felesége és egy gyermeke, akiket elég erősen elhanyagol. Ha ez az állapot huzamosabb ideig eltart, akkor eredményezheti azt, hogy a felek elhidegülnek egymástól, olyanok lesznek mint két idegen, akiket csak a megszokás tart össze.  A feleség viszont vágyik a szeretetre és a törődésre, hiányzik a kapcsolatból a szenvedély. Ekkor reméli azt, hogy egyszer újra érezheti azt amit régen, ezért ha a férj nem vevő erre, akkor más oldalán keresi a boldogságot.

2. Az idő múlásával a feleség nem látja már annyira vonzónak a férjét, hogy a megszokáson kívül bármi hozzá kösse, majd egy esős délután összefut egy olyan férfival akihez erősen vonzódik, ezért félrelép.

Mindkét esetben két út van: vagy az őszinte megbánás vagy a válás.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …