Nem bánok semmit?!

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Nagyon sok ember érzi magát bűnösnek nap mint nap bizonyos dolgok miatt.

Mikor vettél úgy egy cipőt utoljára, hogy ne sajnáld rá a pénzt?

Vacak barátnak tartod magad azért, mert néha lemondasz egy előre megbeszélt közös programot?

Ebben az esetben nem vagy egyedül! Az emberek közel 91%-a, hogy nem telik el egy napja sem úgy, hogy valami miatt ne érezné magát bűnösnek. A legtöbbször csak múló lelkiismeret furdalásról van szó- viszont ha már folytonos szorongásban él az ember a képzelt hibák miatt, akkor az az egészségére is káros hatással van, ugyanis a tartós feszültség leszívja az ember fizikai és lelki energiáit is, súlyos depressziót, várnyomásproblémát, szívbetegségeket is okozhat.

1

A legjobb megoldása ennek a szorongásnak az, hogyha az ember elfogadja magát és beletörődik, hogy mint más, néha ő is hibázik, és emiatt nem kell arra gondolni, hogy rossz ember. Ezzel a hozzáállással lassan felismered majd azt, hogy mikor jogos és milyen esetekben teljesen felesleges a lelkiismeret furdalás. Nem szabad magunkat kicsinyes dolgokért büntetni, fönnakadni rajtuk meg pláne nem.

A pénzes dolgoknál a legegyszerűbb, hogyha minden hónap elején részletes havi költségvetést készítesz magadnak: összeírod a fizetnivaló számlákat, a feltétlenül szükséges dolgokat, és a félretenni kívánt összeget. Ha ezen felül marad még pénz, akkor azt lelkiismeret furdalás nélkül elkölthetsz- hiszen nem egy új ruha, egy új cipő, vagy egy ital a barátokkal egy kemény nap után fogja romba dönteni a havi költségvetést, és nem okoz majd anyagi károkat.

Abban az esetben ha egy előre megbeszélt programot feltétlenül muszáj lemondanod, ne érezd magad rossz embernek, vagy annak aki átverte a barátját, hiszen nem szándékos volt. Ha valami váratlanul közbejön, amelyet már nem lehet halogatni, akkor a barátod biztosan megérti majd azt, hogy ezt a dolgot feltétlenül el kell intézned- viszont ebben az esetben javasolj neki egy másik napot a programra, amely mindkettőtöknek megfelel- biztosan nem lesz harag belőle, mivel más is volt már hasonló helyzetben.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …