Amikor már csak az emlékek maradnak

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Biztosan mindenkivel történtek már olyan dolgok amelyek nagyon fájdalmasak és az emlékeket egyszerűen nem tudja kitörölni a fejéből- nap mint nap eszébe jut, idővel- mikor már az ember úgy érzi, hogy végleg túl van rajta- bevillan egy emlékkép, melyet előidézhet egy szó, egy hely, egy illat, egy dallam vagy éppen egy esős vasárnap délután.

2

Sokan szembesültek már azzal, hogy fontos dolgok egyik pillanatról a másikra tűnnek el az életéből. Itt lehet szó egy emberről is akár, de lehet szó eszmékről, vágyainkról, almainkról. Egy rég lezárultnak tűnő nagy szerelem újra betoppanhat az életünkbe, mi pedig lehetőséget kapunk arra, hogy rendezzük az elvarratlan szálakat. De mi történik ha nem akarjuk rendezni a dolgokat, ha félünk attól, hogy hogyan tovább. Ekkor hajlamos az ember összezavarodni, hogy pontosan mit is akar, viszont fél attól, hogy a múlt megismétli önmagát.

Fontos dolog, hogy ha a kapcsolat egy félreértéssel ért véget- például egy barátnak hitt ember rosszindulatúak közbeavatkozik és szétválasztja a szerelmespárt, akik nem beszélnek többet egymással- akkor még van remény arra, hogy a kapcsolat rendbehozható legyen. Ekkor- ha az utunkba sodorja a sors a másik félt- törekedjünk arra, hogy kiderítsük azt, hogy pontosan mi is történt hónapokkal vagy évekkel ezelőtt, hiszen soha nincs túl késő rendezni az elvarratlan szálakat és újrakezdeni a kapcsolatot, tiszta lappal.

Abban az esetben, hogyha a párkapcsolat ajtócsapkodással és veszekedéssel ért véget, akkor a legtöbb esetben már nincs miről beszélni. Egyetlen egy esetben lehet kivétel: ha azt vesszük észre a másikon, hogy sokat változott a javára- hiszen a veszekedésnek is volt egy kiváltó oka, amelyet valamelyik, esetleg mindkét fél generált, és valamilyen ponton megtört a kapcsolat.

Megcsalás esetén egyértelmű, hogy nincs bocsánat, akkor sem ha érzünk még valamit az illető iránt.

Sok esetben az emlék örökre megmarad, de bizonyos esetekben el kell engednünk a múltat, még akkor is ha nehéz, vagy nem akarjuk igazán.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …