Privát Kapcsolatépítés sikeresen

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Biztonsággal mondhatjuk, hogy ma már a személyes, privát kapcsolataink építése is nagyon fontos feladat. El vagyunk halmozva televíziós-, internetes reklámokkal, de bármerre járunk, úton-útfélen találkozunk a marketing kommunikáció minden formájával, megnyilvánulásával (fényreklám, plakátok, szórólapok, álljon meg néhány kérdésre teszt és ajándék, stb.).

Honnan tudhatnánk azonban, hogy melyik reklámajánlat valóságos, hiteles, és hányszor járunk már pórul egy reklám útján történt megrendeléssel, vagy igénybevett szolgáltatással ?

1

Személyes- és privát kapcsolataid építése az újdonságok, új ismeretségek, barátságok kialakításán kívül azért fontos, hogy adott esetben, saját biztonságod érdekében tudj előszűrést végezni, akár közvéleménykutatást tartani.

2

Nagyon népszerű- és alkalmas felület erre a Facebook privát oldalak, a célirányosan létrehozott csoportok, a Google+ privát oldalak, és meghatározott termék-, szolgáltatás-, vagy akár munkahely elérésére létrehozott közösségek, de ugyanilyen hatékony kapcsolatépítő felület a lassan elfeledett, mégis még mindig nagyon sokak által használt Iwiw közösségi oldal.

Ha megosztás útján érkezik privát vagy nyilvános üzenet hozzád olyan témában, ami érdekel, részesítsd előnyben a Google Blogokat vagy Google Site oldalakat, ahol lehetőséged van a közzétevővel való azonnali kapcsolatfelvételre, illetőleg a jövőre nézve az oldal követésére is.

3

Ajánlom tehát, hogy ha valami érdekel, valamit vásárolnál, bátran kérdezz, írj nyilvánosan, tarts akár szavazást egy adott kérdésben, kérj tanácsot másoktól, és figyelj az ismerőseid bejegyzéseire, közzétételeire, hogy bármikor tudj te is segíteni másoknak.

Soha ne érezd úgy, hogy ez ciki, de az se forduljon meg a fejedben, hogy kit érdekelne a Te problémád, ügyed, kérdésed, mert hidd el, hogy nagyon sok embert érdekel, és az emberek külön figyelnek is az ilyen témájú bejegyzésekre.

Teljesen mindegy tehát, hogy ruhavásárlásról, biztosításkötésről, informatikai szolgáltatásról,  iskoláztatásról, belföldi vagy külföldi munkalehetőségről, fodrászatról, egyéb szépségiparról, stb. van-e szó, kérdezz bátran és keresd a közvetlen emberi kapcsolatokat.

4

Egyre többen kommunikálnak teljesen ingyenesen a Skype kommunikációs felületén is.

Javaslom, hogy mindenképpen regisztrálj magadnak egy Skype fiókot, mert legújabban, kb. egy fél éve erősödő tendencia a magyar- és nemzetközi munkaadóknál, cégeknél, hogy munkafelvétel esetén nem személyesen, hanem skype-on folytatják le az első bemutatkozásról szóló interjút.

A Skype felületen lehetőséged van közvetlen skype hívásra, ahol láthatod is a beszélgetőpartneredet, továbbá zárt csoportot is létrehozhatsz, ahová meghívhatod ismerőseidet.

A Skype felület kiválóan alkalmas azonnali kommunikációra, privát beszélgetésre, hirdetéseid megjelenítésére, munkavégzésre, de pld. oktatási anyagok, bármilyen fájl azonnali elküldésére is.

Az a helyzet, hogy most már lassan mindenkinek túl kell lépnie azon, hogy internetes felületein csak barátkéréseket küldözget, felköszönt, fotókat, idézeteket, stb. oszt meg.

Az az idő is elmúlt már, hogy csak hivatalos levelet írunk és telefonálunk, ha valamit szeretnénk megtudni vagy elintézni.

Ahogy a privát életünkben, úgy a munkahely-teremtés, a szolgáltatási ipar területén-, de a közigazgatásban is rohamosan terjed az internetes kommunikáció, hivatali beadványkezelés, időpontfoglalások, interjúzgatás, vásárlás-megrendelés, stb. lehetőségének kihasználása.

Mindezért javaslom, hogy az internetes emberi kapcsolataidat, mások megosztásait is kísérd figyelemmel, kezeld és építsd tudatosan kapcsolataidat.

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …