Online üzleti vállalkozás indítása – I.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Manapság egyre több azoknak a száma, akik az alkalmazotti állás mellett az interneten próbálkoznak jövedelemre szert tenni.

Nagyon sok kismama, diák és nyugdíjas is hasonlóan gondolkozik, sőt vannak kifejezetten álláskeresők, akik a jövőbeni főállásukat látják az online vállalkozásban.

Sajnos jelenleg több a negatív tapasztalat, mint a pozitív…

Hogy ez miért van így ?

Magyarországon nincs sem forrása, sem kultúrája az online internetes vállalkozásoknak, komoly jövedelem-szerzéshez kizárólag nemzetközi, angol munkaprogramok állnak rendelkezésre.

url

Az online vállalkozás indításához elengedhetetlenül szükséges az angol nyelv minimum alapfokú ismerete.

Tudni kell válogatni az online munkaprogramok között, nem utolsó sorban azért, mert a munkaprogramhoz való csatlakozás munkaszerződés elfogadást is jelent, melynek jövedelem generálásakor adóvonzata is van.

Magyarországon sokan próbálkoznak interneten való munkakereséssel anélkül, hogy egy komoly google site, SEO blog vagy domainnévvel ellátott, igényes weboldaluk lenne.

Ehhez minden esetben szükséges informatikus szakember, grafikus, stb. igénybevétele.

Számtalan alkalommal tapasztalható a spam küldés minden mennyiségben, mellyel nyilvánvalóan nem lehetséges a hosszú távon való pénzkeresés, azon kívül számos olyan ember is zaklatásra kerül, akiket egyáltalán nem érdekelnek a munkalehetőségek, de nem is értik, hogy miről van szó…

Nagyon sok esetben alapvető problémát jelent az is, hogy alapfokú, felhasználó szintű számítógépes tudás nélkül próbálkoznak sokan az online internetes munkavégzéssel, ami egyértelműen nem vezethet sehová.

Az online üzleti munka megkezdéséhez alapvető elvárás önismereti- és üzleti tanulmányok folytatása, melyek Magyarországon online képzés és online tréning formában érhetők el.

Jelent ez kommunikációs, life and business coaching tréninget, social media- és social business marketing képzést, affiliate marketing / network marketing üzleti képzést, MLM-akadémiai képzést és végső soron angol nyelven számos, adott munkaprogramhoz kapcsolódó oktatáson is részt lehet venni, melyre a munkaprogramhoz való csatlakozás után jelentkezhetünk.

Az online üzleti képzés lényege, hogy előbb-utóbb legalább marketing-menedzseri képzettséget szerezzünk és az sem baj, ha rendelkezünk weblapszerkesztő végzettséggel.

Tehát hiú remény azt gondolni, hogy mindenféle előképzettség, tanulmányok és szakmai tudás nélkül fogunk tudni pénzt keresni az internet üzleti világában.

A következő részben foglalkozunk az MLM rendszerű, és az affiliate marketing online munkavégzési forma közötti különbségek tárgyalásával.

Külön foglalkozunk a pilótajáték jellegű, “lehúzós” hamis online honlapokkal.

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …