Támadás a Fehér Ház ellen Kritika

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Talán az akciófilm az egyik legnépszerűbb műfaj a filmek világán belül. Szinte majdnem biztos, hogy ebből készül a legtöbb egy évben és ezt is nézik a legtöbben. Ám nehéz már új ötletekkel előrukkolni a tömérdek akciófilm közül. Az idei Támadás a Fehér Ház ellen című produkció ezt próbálja megkísérelni eredménytelenül.

Talán a mozi sztorija adhat némi üdeséget, hiszen a Fehér Házat foglalja el egy ázsiai terror szervezet. Az alapötlet egész jó, ebből egy ütős akciófilmet ki is lehet hozni. De a készítőknek mégsem sikerült. A részletesebb kidolgozása a cselekményeknek már nem lett ennyire nagyszerű, mint az alap sztori, de még talán ez is elfogadható lenne, de ezen kívül sok más problémával is küzd a film.

Olympus-Has-Fallen-poster

Jól átgondolt hadművelet alapján foglalják el a Fehér Házat profi terroristák. Ezt először pozitívumnak lehetne betudni, hogy végre egy átgondolt akciótervet láthatunk egy akciófilmben. De mégse válik ez igazán élvezetessé, mert kicsit hihetetlenül fest az egész. A világ legjobban őrzött épülete a Fehér Ház, plusz szeptember 11.-e óta mindenféle extra óvintézkedés van Amerikában, különösen a légteret értve. Mégis a Fehér Házig repül egy repülő, mely támadást indít. Ez önmagában véve egy oltári nagy baromság. De ezután sorozatosan következnek a hasonló jellegű bénaságok. Persze ez film és nem valóság, nem lehet, ahhoz hasonlítani, de akkor se éri el a kellő hatást.

OlympusHasFallen2

Ezeket csak übereli a karakterek sablonos jelleme és a túljátszott szerep a színészek részéről. Hiába a nevesebb színészi gárda (Morgan Freeman, Gerard Butler, Aaron Eckhart) itt mindenki leszerepel. Persze alapjáraton a karaktereik megkívánják a túljátszást, a dramatizálást, de akkor is ők maguk is túlzásba esnek. A mellékszereplőkről nem is beszélve, ők még rosszabbak, mint az említett színészek.

file_204611_0_Olympus_Has_Fallen_Gerard_Butler_Header_CraveOnline_Exclusive

Ezek ellenére azért van bőven akció és némi látvány is, de azt gondolom, ez nem kárpótol minket a sok elcsépelt momentumért. Főleg, hogy egykét CGI elég béna lett. A dialógusok is nagyon sablonosak és néha förtelmesek. A poénokról nem is beszélve.

OHF_03976.NEF

A támadás a Fehér Ház ellen című produkció egy gyenge akciófilm a hollywoodi álomgyárból, mely egy erős mellélövés. Az akciók miatt talán egyszer érdemes megnézni, de ha valaki teheti, akkor inkább válasszon másik filmet. Augusztus végén ugyanezzel a sztorival egy másik mű érkezik majd, Az elnök végveszélyben. Az talán nézhetőbbre sikeredik majd, mint ez.

About E.T.

A Debreceni Egyetem Szabad Bölcsészet szakának Filmtörténet és filmelmélet szakirányán végeztem. Továbbá a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szereztem Sajtótechnikus végzettségemet. Tanulmányaimból fakadóan a filmek világa és a filmkritika írás különösen érdekel. A filmek területén kiváltságos érdeklődési területem nincs, minden érdekel, ami filmmel kapcsolatos.

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …