Az új kasszasiker

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Hamarosan láthatjuk már a hazai mozikban is, külföldön már igazi kasszasiker! Az 1968-as Rómeó és Júlia után itt az új! A film alapját Franco Zeffirelli klasszikusa képzi, az átiratot pedig Julian Fellowes jegyezte. A jól ismert történet új köntöst ölt, Júlia szerepében Haillee Steinfeld tetszeleg, Rómeót pedig Douglas Booth kelti életre. A történet alapszituációja, hogy az Olaszországi Veronában két család- számunkra ismeretlen okok miatt- gyűlöli egymást.

romeo-and-juliet

 

Capuletéknek a lánya- Júlia- és Montaguéknak a fia-Rómeó- egy bálon találkoznak és egymásba szeretnek. Jól tudják, hogy a szerelmük lehetetlen, mégis képesek harcolni egymásért. Rómeó a bál után Júlia erkélyén szerelmet vall a lánynak, a fiatalok pedig megbeszélik, hogy egybekelnek. Az esküvőről senki sem tudott, kivéve Júlia dadája aki eddig minden ügyben a lány segítségére volt. Rómeó azonban összetűzésbe kerül a szintén Capulet Tybalttal és megöli- emiatt a herceg száműzi őt Veronából, Júliát pedig hozzá akarják adni Páris grófhoz, amit a lány ellenez. Júlia felkeresi a papot aki összeeskette őt szerelmével, a pap pedig olyan szert ad Júliának, amelytől halottnak látszik: így nem kell hozzámennie a grófhoz és megszökhet Rómeóval.

Tervük azonban kudarcba fullad, Rómeó nem kapja meg időben a pap levelét, barátja előbb ér oda, hogy híreket hozzon a családjáról és Júliáról- elmondja a fiúnak, hogy látta amint szerelme holtan fekszik. Rómeó azt hiszi, hogy Júlia valóban halott, ezért visszamegy Veronába és szerelme mellett hal meg. Júlia  felébred és látja, hogy Rómeó végzett magával- ezért ő is ugyanígy tesz, a pap aki segítségére siet hiába akarja magával vinni a lányt. Azonban nem biztos, hogy az idei történetben épp így fognak alakulni a történések, biztosan lesznek benne új mozzanatok amikre senki sem gondol. A film valami újat akar megmutatni nekünk, valami mást mint amit eddig láttunk, vagy csak éppen máshogyan ahogy elképzeltük. Az azonban majdnem teljesen biztos, hogy ugyanúgy mint Zeffirelli klasszikusában, a szerelmüknek tragédia lesz a vége.

About Vdorina99

Check Also

Kondorosi iskolások filmterve vált valóra

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata …