Dexter hetedszer

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Amerika kedvenc sorozatgyilkosa immár hetedik alkalommal kavarta fel az állóvizet. Ezúttal egészen egyedi és szokatlan helyzet elé állította az élet. Már az előzetest nézve tudni lehetett, hogy ez még az előzőeknél is fordulatosabb évadnak ígérkezik. Így is lett.

Azok, akik nézik a sorozatot, de még nem jutottak el a 7. évadig, azok ITT fejezzék be olvasást. Nem akarok semmit lelőni nekik. Vagy leszúrni.

Dexter-Season-8

Korábbi évadoknál előfordult, hogy a trailer ellenére az évad nem hozta a várt izgalmakat. Gondolok itt a harmadik évadra, ahol például Dexter megölte a rendőrparancsnok öccsét, de mégsem volt olyan izgalmas, mint vártuk volna. Vagy az ötödik évad, aminek a beharangozóját kismilliószor megnéztem, de az évad mégiscsak a közepére vált igazi Dexter-féle ámokfutássá. A hatodik évad aztán borította a képet, az pont olyan volt, mint az a kis kétperces ízelítő, a különféle sokkoló vallási képekkel és megmagyarázhatatlan jelenetsorokkal.

Végül aztán nyár vége felé a Showtime bemutatta a legutóbbi szezon előzetesét, amitől leesett az Dexter-fanok álla. A félsz azért még ott motoszkált, mert volt már olyan, hogy az trailer izgalmasabb volt és csak az évad utolsó pár része volt idegtépően és fogcsikorgatóan kalandos. Mindamellett bizakodtunk is, mert a hatodik templomban játszódó évadlezáró jeleneten egy világ hűlt el. De aztán szeptember végén, mikor még nyíltak a völgyben a kerti virágok, beköszöntött az első rész.

isaak

Minden negatív gondolatom tovaszállt. Rögtön in medias res, belecsaptak a lecsóba. Debra rögtön levágta mi van, sőt még az ukrán maffia gyufáját is kihúzta igazságtevő barátunk. És az évad csak jobb, csak izgalmasabb lett. Végigkövetni, ahogy Dexter addigi „gondtalan” élete fenekestül felfordul, pláne szegény megrökönyödött féltestvéréé. Debra belső vívódásának is szemtanúi lehetünk, ahogy, mint hadnagy igyekszik szemet hunyni bátyja életmódja felett. Ha eddig nem is, most aztán két felé hullhatott a Dexter-rajongók tábora, miszerint amit csinál az rossz, avagy jó. Mert lehet, hogy gyilkos és embereket öl, de olyanokat, akik ártatlan embereket tettek hidegre. Magam is állást foglaltam etéren, de nem fogom elárulni.

Később férfiak millióinak örömére a gyönyörű Yvonne Strahovski is csatlakozott a stábhoz, aki első pillanattól szimpatikus lesz, mind Dexter, mind nekünk nyálcsorgató férfitömegeknek. Talán végre Dexter oly sok csalódás és szomorúság után megtalálja a szerelmet? Ezzel ismét egy nagy kérdőjel lesz bennünk és csak sodródunk az árral, miközben feszülten várjuk, hogy ismét vasárnap legyen. Nem is beszélve a legkimértebb ukrán tömeggyilkosról, Isaakről, akit Ray Stevenson alakít. Debrához hasonlóan – csak én máshogy – én is megrökönyödtem, mikor láttam, hogy nem jelölték Golden Globe-díjra (vagy Debrát, vagy DEXTERT). Mindenesetre Ray Stevenson meglepően tehetséges színész, kevésbé jó vagy jelentős szerepekkel a háta mögött.

dexter_TEMP7_Hannah

És az évad nem lankad. Egyik ámulatból a másikba esünk. Soha azelőtt nem látott, nem tapasztalt jelenetsorozatokkal tépázzák meg Dexterre éhes elménket az írók. Fokozódó feszültség és kíváncsiság, mi várhat még ránk? Arról nem is beszélve, hogy az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, hogy lesz-e új évad. Persze ezt kihasználták elég rendesen. Emlékszem az utolsó tíz percben 200-as pulzusszámmal, remegő lábakkal vártam a végkifejletet arra gondolva, hogy: most vagy nagyon izgatott leszek, vagy nagyon lesokkolt, esetleg nagyon szomorú.

Ezek után senki nem fog meglepődni, ha kijelentem, hogy: EZ volt az eddigi legjobb évad! Az első évad szuper volt, ott ismerjük meg a karaktereket és az első rész után nem tudjuk nem megnézni a másodikat. A második évad még jobb, mint az első. A harmadik kicsit lapos, de tűrhető. A negyedik egyben izgalmas és sokkoló. Az ötödiknél türelmesnek kell lenni. A hatodik rettentő beteg és imádnivaló. De ez az évad! Ezt, ha felülmúlja a nyolcadik, akkor utána akár meg is halhatok boldogan.

Aki mégis hajlandó volt idáig elolvasni és nem látott még egyetlen részt sem, annak melegen ajánlom Dexter Morgan kalandjait.

About ElSaiko

Nappal diplomás "filmestészta", éjjel szuperhős vagyok. Általában filmekről és a világ bajairól szeretek értekezni a magam pikírt és csípős módján. Célom sokkal inkább a szórakoztatás és arcokra való mosoly felnyalása, mintsem a megbotránkoztatás és az utálkozás magasfokon. Szeretem a thrillereket, Natalie Portmant és a töltött káposztát. Béke, szeretet, padlógáz, ablaktörlő!

Check Also

Kondorosi iskolások filmterve vált valóra

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata …