New york-i penthouse havi 13 millióért

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Ki ne szeretne 265 méter magasban a világ talán egyik legnagyszerűbb városa felett élni. Reggeli közben kipillantani a Hudson folyón átívelő Brooklyn hídra, éjszaka pedig megtekinteni a ragyogó fénybe borult Manhattant.

Biztos van néhány szerencsés dollármilliárdos, akinek van havonta felesleges 13 millió forintja, hogy ezt meg is tegye. Ennyibe kerül ugyanis az egyik 76 emeletes new york-i felhőkarcoló tetején lévő luxuslakást kibérelni. Nemcsak a magyar átlagfizetésekhez képest hatalmas ez az összeg, hanem még egy világsztárnak is necces lehet havonta ennyit kicsengetni érte. Ennyi pénzből idehaza már két garzonra is futja a békásmegyeri panelban, igaz az élmény közel sem azonos.

Az épületet különben Frank Gehry híres építész tervezte, akinek munkássága közé tartozik a bilbaói Guggenheim-múzeum, a los angelesi Walt Disney koncertterem vagy a prágai Táncoló ház. A new york-i felhőkarcoló tetején lévő lakások Észak-Amerika legmagasabban fekvő luxuslakásainak számítanak.

Ha valaki sokallja az árat, az választhat az olcsóbb, havonta mindössze 10 millió forint értékű ingatlanok közül is. Az összes lakás ára tartalmazza a távolról vezérelhető belső világítást, márvány és mészkő padlózatot, beltéri úszómedencét, zongora- és edzőtermet, fürdőmedencét és grillezésre is alkalmas külső teraszt.

Említésre méltó, hogy a Gehry felhőkarcoló a maga 13 millió forintos havi árcédulájával közel sem tartozik a környék legdrágább ingatlanjai közé. A LaFayette Street-i lakóházban egy lakás 22,5 millió, a Waldorf Astoria toronyházban élő bérlőknek az 50th East Street-en havi 30 millió a számla, vagy ott van még a Plaza-nál fekvő Astor Suite, a maga 37 milliós árcédulájával.

About kittipower

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …