A Sony bemutatta a legújabb PlayStation 4-et, PlayStation nélkül…

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A Sony nem mutatta meg a legújabb konzolját a nagyközönségnek a több hónapja beharangozott new yorki PS4 eseményen. A sajtókonferencián ugyan bemutatták a PS4 kontrollerjét, a konzolra szánt játékokat valamint szolgáltatásokat, viszont magát a készüleket nem mutatták meg, sőt, a termék árára és pontos specifikációjára sem derült fény. A későbbit a rendezvény után, sajtóközleményben hozták nyilvánosságra.

sony_playstation4_event-100026285-large

 

Az új generációs PlayStation egy nyolc magos x86-64 AMD processzort, illetve egy 1.84 TFLOPS-os, következő generációs, Radeon alapú GPU/t kapott. Megtalálható még a készülékben 8 GB GDDR5 RAM és megmaradt a Blu-ray és DVD olvasó is. A PS4-en megtaláható lesz majd HDMI, USB 3.0 és egy AUX csatlakozó, valamit egy Ethernet port, ezen kívül WiFi és Bluetooth 2.1. A merevlemez méretét egyenlőre nem közölték, viszont mivel a játékok nagy része letölthető lesz, valószínűleg egy nagyobb kapacitású HDD-t fog majd kapni a gép.

Az új kontroller a Dual Shock 4 nevet kapta, amelynek a kialakítása gömbölydedebb, lekerekítettebb, mint a régi. Újdonság rajta egy share gomb és egy touch pad, valamint a gép 3D mozgásérzékelőjével kommunikáló sáv. Eltűnt a Start és a Select gomb, helyüket egy a Vitánál használt technológián alapuló érintőfelület vette át. A share gomb megnyomásával tudunk belépni az új Playstation Networkre, ami egy közösségi háló jellegű oldal, a PlayStation-ös ismerősöknek. A oldalhoz nemcsak a PS4-el tudunk hozzáférni, hanem akár PS Vitáról, okostelefonról, vagy tabletről is. A share gomb megnyomásával továbbá élő streamet közvetíthetünk az ismerőseinknek arról, ahogy játszunk.

sony-playstation-4_1361434374

Izgalmasan hangzik még a remote play opció is, amivel a PS4 a PS Vita kézikonzolunkra küldi ki a képet WiFi-n keresztül, a tévé helyett. A PS Network online boltjában minden játékba belenézhetünk egy próba erejéig, valamint nem kell megvárnunk, míg egy játék teljesen letöltődik, hanem azonnal nekikezdhetünk, amint elindult a letöltés, a játek többi része a háttérben töltődik majd le.

Pár hónap múlva jön az E3, valószínűleg majd ott fogja igazából lerántani a leplet a Sony az új konzoljáról.

GD Star Rating
loading...
A Sony bemutatta a legújabb PlayStation 4-et, PlayStation nélkül..., 5.0 out of 5 based on 3 ratings

About kittipower

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …