Hi-tech tornaterem – ASB Glassfloor

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Biztosan mindenkinek ismerős az a látvány, amikor egy tornaterembe belépve, a padlón felfestett színes vonalak százai keresztezik egymást az egész pálya területén, ahhoz, hogy a létező összes beltéri sportot egy adott helyszínen lehessen játszani.

A professzionális sportversenyeken azonban elengedhetetlen, hogy csak a kívánt vonalak legyenek a padlóra festve. Az egyedülálló vonalak sokkal átláthatóbbak, és szakszerűbb megjelenést is biztosítanak. Különösképpen ha azok még világítanak is.

2b

Itt jön a képbe a német ASB Systembau által kifejlesztett ASB Glassfloor, ahol a hagyományos fa parketta és festék helyett alumínium keretbe foglalt üveglapokat és programozható LED-eket használnak.

11b

13b

5b

A padló áttetszősége lehetőségek tárházát nyitja meg a használók előtt. Az ASB Glassfloor alumínium borításán apró lyukak találhatók, amin keresztül bekapcsolt állapotban a LED világítású vonalak átlátszanak. A padló ideális platform a legtöbb beltéri sport számára, legyen szó tollaslabdáról, kosárlabdáról, kézilabdáról, röplabdáról, stb. A hi-tech parketta a pálya felfestése mellett egy hatalmas kijelzőnek is használható, ahol megjeleníthető például a játék állása vagy egyéb hasznos információk.

8b

Meglepő módon az üvegpadló rugalmasabb mint a legtöbb hagyományos parketta, így az ízületeinkre sincs káros hatással. Ezen kívül tartósabbak is, mint a fából készült társaik. Az ASB Glassfloor felületét úgy alakították ki, hogy biztosítsa a megfelelő tapadást és az alumínium felületen elhelyezkedő lyukak ne tudjanak sérülést okozni.

Az alábbi videóból jól látható, hogy mennyire egyszerűen lehet váltani a különböző pályasémák között.

About kittipower

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …