Célkereszt: Painkiller Hell and Damnation

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Az utóbbi pár évben már közel egy tucat Painkiller játék érkezett, sajnos rosszabbnál rosszabb kiszerelésben. Folytatások, kiegészítések meg még mit tudom én még mik voltak, de egyik sem alkotott maradandót, szemben az alapjátékkal, és annak első kiegészítőjével.

A People Can Fly csapata gyakorlatilag egy démonirtó Serious Samet teremtett, ami ráadásképpen anno egyike volt az elsőknek, amely már használta a Heaver fizikai motort, ez persze a játék trailer-ében is ki volt hangsúlyozva, főleg az ellenfelek halálát és tárgyak rombolását illetően, no meg az a bizonyos karóvető. Szerintem minden régi motoros emlékszik rá, hogy hogyan is szögezte falra az első ellenfelet. Arról nem is beszélve hogy minden fejezet végén egy hatalmas nagy Boss várt kivégzésre. Szóval az alapjáték nagyon durva volt anno, tele újdonsággal és frissességgel, viszont két év múlva lesz 10 éve hogy ezek újnak számítottak, azóta jobbnál jobb fizikai enginek vannak a piacon, sőt még az egyetlen shooter kategória is bővült minden jóval és széppel az évek során.

Painkiller_HD_logo-300x162

A Painkiller ezidáig aludt. Azóta lassan felnőtt egy korosztály, akik nem is hallottak az eredeti játékról. Viszont hála a The War 51 csapatának, a régi játék újjáéled a Hell and Damnationben. Itt összvissz egy remakeről van szó, semmi eget rengetőről, de valahogy mégis a képernyő elé szegez. Maga a játék elemeiben és történetében nem sokat változott. Vagyunk mi, a purgatóriumban rekedt Daniel Garner, aki autóbalesetben életét veszti, feleségével együtt. A probléma az, hogy az asszonyt már hét éve keresi, de sehol sem találja. Mit ad ég, pont minket, véletlenül felkeres maga a kaszás, hogyha szerzünk neki potom hétezer lelket, akkor cserébe megkapjuk tőle rég látott feleségünk. Persze hétezer lélek egy hentesjátékban először kevésnek hangozhat, de tételezzük fel hogy még nem lesz meg a 7. 8. pályán a 14 ből.

Nekem ez a játék gyerekkorom kedvence volt, a mostani nem fogja meghódítani az egész világot, de aki szeretett ezzel játszani anno, az imádni fogja az újat is. 🙂

About blessgaming

Check Also

Need for Speed (film) Kritika

A Need for Speed cím az a jelenség a játékiparon belül, amit ha bárki meghall, …