Célkereszt: Star Wars – The Old Republic

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Most, hogy kihirdették, hogy az Old Republic 50-es szintig ingyenes, ami tudtommal a maximum szint is, már tudtam hogy ki fogom vesézni az összes pozitívumával és negatívumával együtt. Ugyebár a játék a Biohair és az EA kezében van, ami az utolsó értékes tekintve hogy rossz hatást keltett bennem, és hát ilyen téren nem is okozott csalódást.

galactic-timeline-001

Gyanús volt, hogy miután ingyenessé tették, nem olyan sokkal növekedett meg a játékosok száma, mint azt gondoltam, de amint belecsöppentem ismét az Old Republic világába, sajnos rájöttem, hogy milyen miért is van ez így. Konkrétan azért, mert talán a játék fele, vagy egyharmad része lett körülbelül ingyenes, ugyanis az EA nagyon jól hozza a formáját, és ott ahol lehet, pofátlan módon kifacsarja vagy csavarja az emberekből az utolsó fillért is. Ugyanis játékon belül annyira alap dolgokért kell fizetni nem játékbeli pénzzel, hogy nem értem hogy nem sült le a kép a bőrükről. Tonnaszámra tudnám sorolni itt a példákat, de most csak egyet-kettőt említek meg.

Például alap küldetésekért a jutalom egy fix pénz és xp, valamint kapunk három tárgyat, amiből nekünk kell választani. Ez még nem gond, de például ezek között van egy olyan ládika, amelyben kredit lenne – ez a játékbeli fizetőeszköz – , de azt nem nyithatja ki egy free player, ugyanis csak a feliratkozók kaphatnak ilyen módon pénzt. Sebaj, legyen, akkor feliratkozom. Személy szerint itt ilyenkor én arra gondolok, hogyha feliratkozom, akkor kapom az e-mail címemre ezer számra az ilyen-olyan spam leveleket. Aztán láttam csak, hogy a feliratkozás konkrétan egy, kettő vagy éppen három hónapos előfizetést takar, ami hát nem szép dolog egy olyan játéknál, amit már beharangoztak Free to Play kategóriába, de sebaj, üsse kavics, mit nekem az a pár kredit.

Aztán szépen lassan kiderült, hogy a bankot is csak feliratkozók használhatják, hátizsákunk méretének növeléséhez is feliratkozás szükséges, stb. Egy szó mint száz, nagyon le van korlátozva sok lehetőség. Úgy álltam neki ennek a játéknak hogy egy nagyon jó, kalandokkal teli szórakozás lesz majd az F2P-eseknek, de ez csak beetetés, megmutatják mi a jó, aztán ha tetszik fizess és élvezheted minden csínját-baját.

About blessgaming

Check Also

Need for Speed (film) Kritika

A Need for Speed cím az a jelenség a játékiparon belül, amit ha bárki meghall, …