A felhők fölött 3 méterrel – 2. rész

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Megadtam magam, megnéztem a film második részét is. A kíváncsiságom győzedelmeskedett… Érdekelt a fiatal pár sorsa. Újrakezdik? Vagy végleg szétválnak útjaik?

Az első rész befejezésével úgysem voltam túlzottan elégedett, gondoltam, hátha a folytatásban helyükre kerülnek a dolgok. Adtam neki egy esélyt, bár sejtettem, hogy ha a történetszövés irányvonala követi az előzőeket, akkor ebből aligha lesz mennyekbe repítő happy and… És megint egy fáradt hajnal… és megint egy újabb film. Igazi megszállott filmrajongóként is attól tartottam, nem lesz egyszerű feladat végignézni ilyen tájt, majd’ két óra hosszú. Felvérteztem hát magam elszántsággal, és bíztam benne, hogy ez kitart majd valahogyan a film végéig.

Az igazat megvallva nem csak nézőként, de tanult forgatókönyvíróként a film szakmai része is „piszkálta a fantáziámat”. Elkezdtem tehát nézni a folytatást…

A profi film azt nyújtja, amire a néző számít, de úgy, ahogyan nem számít rá. Ez az a profizmus, amihez tehetség kell. E film írójának jutott belőle, nem is kevés – ezt egyre inkább elismertem, ahogyan követtem a történet eseményeit.

Az álom is kishíján kiszállt a szememből, olyan érdekesre és helyenként izgalmasra sikeredett a produkció. Ez az igen egyszerűnek ígérkező film kétszer is úgy megijesztett, hogy ezek hatására tényleg köddé vált minden álmosságom. – Nahát… – Megjegyzem, ezek a jellegzetességek a második rész második felére jellemzőek inkább.

Az első részben szinte regényesen könnyen induló történetet a forgatókönyvíró el tudta szövögetni súlyos mondanivalóban kiteljesedő végkifejletig. Nem kis teljesítmény ez. Aligha számíthatunk egy könnyednek ígérkező „tinidráma” esetében erre a megoldásra. Így „de ja vu” (mintha ez már megtörtént volna…) újfent olyasféle érzésem támadt, mintha csapdába esett légy lennék a pók hálójában… azzal a különbséggel, hogy talán én most kevésbé voltam légyszerű helyzetben, mint az első résznél, a történetet szövögető író viszont most sokkal inkább pók volt mint korábban. Csak szövögette a hálóját szorgalmasan, kitartóan és ezúttal még ravaszabbul is.

Mindent összevetve A felhők fölött 3 méterrel című film 2. részében tényleg helyükre kerültek a dolgok. Rendben megírt filmalkotás , amely ha nem is a valószínűleg legtöbbünk által vágyott irányba viszi a sztorit, végül mégis elfogadható, abszolút érthető és tanulságos véget ér. …És hogy mi is ez a tanulság…? – Általam összegezve talán röviden ennyi: A jelenben élve csak akkor építheted a jövődet, ha már lezártad a múltadat.

Mindazon nézőknek, akik a film első részét már látták, feltétlenül ajánlom megnézni a második részt is, mert igazán csak a kettő együtt válik kerek, egységes egésszé. – Talán az alaptörténetnél kevésbé elragadó a folytatás, de a pont csak itt kerül fel az i-re…

GD Star Rating
loading...
A felhők fölött 3 méterrel – 2. rész, 4.2 out of 5 based on 6 ratings

About Napoleona

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …