Buenos Dias, Por Favor!

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Barcelona. Erről a szóról a legtöbb magyar férfi a város focicsapatára asszociál, másoknak a spanyolok, talán a spanyol nyelv jut eszükbe, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy ennél sokkal többről szól a hely, mert két különböző világ találkozik a városban. A nagyvárosi pörgés és a tengerparti, homokban napozós lazítás egyaránt része itt az életnek, s valljuk be, az amerikai filmekből mindig is irigyeltük ezt a kettős “mindenünk megvan, ami csak kell” dolgot.

A helyiek nem sietnek el semmit, kilenc körül kezdik a napot, ugyanis reggel hétkor a nap még közelében sincs annak, hogy felkeljen. Fél nyolc körül már félhomály van, s nyolckor talán már az emberek is ébredeznek. Nincs rohanás, a munka megvár, a kávé sem szalad el.
A piacon persze minden készen várja a vevőket, akárcsak itthon. Hús- vagy hentesáru illata itt nem terjeng a levegőben, mert sokkal több a hal és tengeri herkentyű, s ami ennél is jobb, hogy a lehető legfrissebb kagyló/polip/rák/csiga közül választhat a száját tátó külföldi. Az bolti árak mindenhol korrektek az ottani fizetésekhez képest, viszont a szolgáltatások eléggé húzósak.

A turisták mindenhol ott vannak, egyébként is rengeteg a látnivaló. A helyiek fel vannak készülve angolból annyira, hogy segíteni tudnak bármikor, bárhol, de ami mégfontosabb, mindezt kedvesen és barátságosan teszik. Szeretettel látnak minket, tudják milyen különleges helyre születtek, s nem féltik ezt megosztani másokkal is. Kultúrájuk vonzó, ételeik fantasztikusak, Viva Espana!

 

GD Star Rating
loading...
Buenos Dias, Por Favor!, 4.9 out of 5 based on 8 ratings

About kittipower

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …