Fotó By Kontár Csaba Attila - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, httpss://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28535414

Áder János maradt a köztársasági elnök

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Megvolt a köztársasági elnök-választás a Parlamentben. A képviselők március 13-án, titkos szavazáson döntötték el, ki legyen újabb öt évre a Sándor-palota uralkodója.

A köztiszteletben álló posztért ketten indultak, Áder János, a Fidesz-KDNP jelöltje és Majtényi László, az ellenzéki pártok egy részének közös jelöltje. A Jobbik nem támogatta egyik jelöltet sem, mert ők azt akarják elérni, hogy népszavazás döntsön a köztársasági elnök személyéről.

A jelöltekre két körben szavaztak, az első akkor vezetett volna eredményre, ha valamelyik jelölt kétharmados szavazatot kap az országgyűlési képviselőktől. Ez nem sikerült, mivel a Fidesznek már nincs meg a kétharmada. Így sor került a második fordulóra is, ahol már sima többséggel eldöntötte a két kormánypárt, hogy Áder maradjon az államfő.

Majtényi Lászlónak, mint utóbb beismerte, igazi célja csak az volt, hogy elmondhassa jelölti beszédét a Parlamentben, amit minden képviselő hallhatott és a tévék, internetes portálok élőben közvetítették, így elég sok magyar szavazópolgárhoz elérhettek a szavai.

Rögtön azzal kezdte, hogy köszöntötte a sajtómunkatársakat,

“Ide értve az Országgyűlésből kitiltottakat is”

Majd folytatta:

“Tegnap migráns, ma oligarcha, holnap a Soros, holnapután pedig te leszel a gyűlölet tárgya”

– Majtényi, a Fidesz folytonos ellenségkép-keresésére utalt, amivel a neki kedves témákat igyekszik fenntartani, elterelve a valódi problémákról (borzasztó állapotban lévő egészségügy, a gyenge oktatásügy) a figyelmet.

Valamint, elmondta azt is, hogy

“Egyre másra szűnnek meg a sajtószabadság utolsó közlönyei”

Végül, Orbán Soros-ösztöndíjára célozva így zárta beszédét:

“Ha vannak itt olyan pártok, amelyek vezetői élvezték Soros támogatását, a mai szavazás során szavazzanak rám.”

A teljes beszédet ide kattintva meghallgathatja.

About Nagy Zsolt

Check Also

Terrortámadás történt Szentpéterváron

Hétfő kora délután két nagy robbanás rázta meg az orosz nagyváros, Szentpétervár metróhálózatát. Egyik detonáció …