Halott lányt találtak munkások egy garázs alatt

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az eltelt majd’ másfél évszázad ellenére az elhunyt fiatal lány teste tökéletes állapotban őrződött meg.

A bomlás legapróbb jelei sem mutatkoztak, azon a 145 éve eltemetett szőke hajú kislányon, akire építőmunkások találtak egy udvar felújítása során. Az alig másfél méteres bronzkoporsó mélyen a garázs alatt pihent. Amikor a munkások bekukucskáltak a koporsó üvegén teljesen ledöbbentek, ugyanis abban egy meseszép szőke kislány pihent, aki ránézésre friss halottnak tűnt. Testén semmilyen oszlásra utaló jel nem mutatkozott, kezében még látni lehetett a rózsákat, amikkel együtt eltemették. Sajnos, a lány személyazonosságát nem tudták kideríteni, mivel a koporsón nem volt sem névtábla, sem más egyéb adat, amiből az megállapítható lett volna.

A kislány három éves lehetett, amikor eltávozott az élők sorai közül, megtalálói Mirandának keresztelték. Koporsója lila anyaggal volt kibélelve, gyönyörű hófehér ruhát viselt, hajába levendula virágot tűzdeltek, kicsiny kezébe rózsát helyeztek. A feltételezések szerint a kis Miranda egyike lehetett azoknak az ezreknek, akiket az Odd Fellows temetőben temettek el, melyet később, 1890-ben végleg bezártak. A bezárást követően a temetőből számos maradványt költöztettek át másik nyughelyre, az 1920-as években.

miranda-145-eves-bronzkoporsoja
Miranda koporsója

A Karner családnak, akinek a portáján a kislányt megtalálták, döbbenten kellett tudomásul vennie, hogy a város úgy döntött, nem hantolja el a testet, mivel véleményük szerint a család felelőssége, hogy rendelkezzen a test felől, lévén, az ő udvarukban találták azt meg. A család véleménye szerint, akárcsak 100 évvel korábban, napjainkban is a város feladata az Odd Fellows temetőből kihantolt testek elszállítása.

Mrs Karner nyilatkozatában elmondta, hogy anyaként felelősséget érez Mirandáért, és elszomorította a gondolat, hogy egy halott kislány feküdt az udvara alatt. A hölgy úgy érzi, hogy a kislány is a családja tagja lett.

Végül mégiscsak jóra fordult a megrázó történet, amikor egy Elissa Davey nevezetű jótevő jelentkezett a testért, s a temetéssel járó minden költséget ő állta. A hölgy elmondta, hogy nem szeretné, ha bárki is megzavarná a kislány nyugalmát, hiszen olyan hosszú időn keresztül nem tudott békében nyugodni.

(A titkok.info nyomán)

About BHajni

Check Also

Átírhatja a történelmet a 2008-ban megtalált egyiptomi labirintus

Egyiptom még mindig a rejtélyek paradicsoma, a régészet fellegvára és a legősibb, legrejtettebb titkok csöndesen …