Az emberek és a motiváció

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Gyakorlatilag mindenkinek vannak céljai és mindenkit motivál valami. Sokan hallhattunk már a “The Secret- A titok” című könyvről, amely gyakorlatilag a vonzás törvényét vesézi ki.

“Mindannyian egy energiát használunk, egy törvényt: a vonzást”

A lényeg az ember gondolkodásmódjában van. Ergo ha pozitívan gondolkodunk, akkor pozitív dolgok fognak megjelenni az életünkben, ha negatívan gondolkodunk, akkor többségben negatív dolgok fognak történni. Ez oda-vissza igaz.

“Mindent, ami az életedben történik, te vonzottad az életedbe. És mindent az a kép vonzott magadhoz , amit a fejedben őrzöl. Amire gondolsz. Hiszen bármi is járjon a fejedben…azt magadhoz vonzod”

1

Ez nem egyenlő azzal, amit sok ember csinál. Egy ismerősöm például azt mondta(bizonyára ezt a könyvet félreértve), hogy ő azt várja, hogy az univerzum megoldja a problémáit. A helyes értelmezés az lenne, hogy az univerzum segít, vagyis ha valaki eldöntötte, hogy megoldja a problémáit-legyenek azok bármilyen jellegű nehézségek- akkor az univerzum olyan élethelyzeteket teremt, amelyben ott lapul a megoldás a problémára, de ezt az embernek magának kell felismernie és lecsapnia az adandó alkalomra. Semmi sem lesz magától.

Így van ez, ha egy adott cél lebeg a szemünk előtt. Ezt a célt valami motiválja. Legyen például az, hogy ha felfuttatom az üzletemet, akkor ezáltal az anyagi problémáim is megoldódnak,hiszen sok pénzt keresek majd. Ebben az esetben az elképzelt jövőkép a motiváló, viszont, hogy a cél meg is valósuljon az embernek tennie is kell érte. Ebben a szituációban például sokat dolgozni, amihez kell egy jó nagy adag kitartás is.

Segít a cél elérésében például a motivációs tábla. A motivációs táblára felkerülhetnek azok a képek és idézetek, amelyek tökéletesen belepasszolnak az ember jövőképébe. Ezt ki lehet függeszteni egy olyan helyre ahol mindig szem előtt van, például a számítógép fölé, vagy bekereteztetni és kitenni a hálószobába vagy a nappaliba. Ha az ember ránéz, akkor rögtön eszébe jut a kitartásának az eredménye, agy az akadályokat is könnyebben veszi, pozitívan gondolkodik és ezáltal pozitív történéseket vonz be az életébe.

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …