Életterünk megújítása

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Amikor megvásároljuk az első személyes ruháinkat, tárgyakat, amikor beköltözünk az első lakásunkba és berendezzük azt, életteret építünk. Mindezt azért tesszük, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban. Folyton csinosítgatjuk, mindig vásárolunk valami apróságot, szép tárgyat, ruhadarabot, könyvet, technikai felszerelést, növényeket, stb.

Ha már nem férnek sehol a kedves tárgyak, elkezdjük a dobozolást, csomagolást, hogy csak egy kis időre félrerakjuk az aktuálisan el nem helyezhető, vagy akár megunt dolgokat.

A csomagok, dobozok száma egyre nő, főleg ha családalapításra kerül sor. Sokan egészen babykortól kezdve őriznek kisruhákat, játékokat, plüssállatokat, stb., azután következnek a tankönyvek, könyvek, szerszámok, számtalan elromlott háztartási eszköz, a sokadik edény, kávétermosz, virágtartó, és még sorolhatnánk a sort végtelenségig…

Úgy gondoljuk minden rendben van azzal, ha ablakot tisztítunk, takarítunk, mosunk, bútort törölgetünk, rendet teszünk a szekrényekben, azaz tisztaság vesz körül minket…látszólag.

Életterünk megújítása évente szükséges, melyet nem a látszólagos rendrakással érünk el. Ahhoz, hogy valóban megújuljunk, mindent elhasznált vagy hosszú ideje használaton kívüli tárgyunktól meg kell szabadulnunk. A csomagolás, dobozolás tehát nem jó megoldás, mert elhasznált energiákat őrzünk vele.

Amire már nincs szükségünk, azt ajándékozzuk el, adjuk el, lényeg, hogy szabaduljunk meg tőle véglegesen. Ezzel olyan új pozitív és tértisztító energiákat is meghívunk, mely lehetővé teszi, hogy tudunk vásárolni újabb és újabb nekünk tetsző, trendi dolgokat.

A teljes kitakarítás elvégzése szükséges, melybe beletartozik az összes bútor elmozdítása, a falak, mennyezet takarítása, a bútorok aljának pókhálózása, ne feledkezzünk meg a szekrények háta mögött meghúzódó porcicákról sem. Ugyanilyen figyelemre méltó helyek a sarkok, beugrók, repedések.

Rendezzük át a teret új hangulatunknak és ízlésünknek megfelelően, hívjunk be akár új színvilágot, vagy változtassuk meg teljesen. Lényeg, hogy az új erőt, a pozitív energiákat érezzük testünkben, lelkünkben.

A teljes tértisztítás folyamán képzeljük is el, ahogy megtisztul, újjáéled az egész életterünk.

Nagyon fontos, hogy ne zsúfoljunk össze sem bútorokat, sem dísztárgyakat, sem ruhákat egymás mellé. Az élettér legyen szellős, nyitott, tágas, vidám, mellőzzük a lehangoló színeket.

Mindig engedjük be a fényt, szellőztessünk minden nap esős időtől vagy hóeséstől függetlenül, melynek éppen úgy megvan a romantikája, mint a meleg nyári éjszakának.

Célszerű beszerezni akár egy fénygömböt is, mely összegyűjti és minden nap ismét kibocsátja a jó energiákat.

Figyeljünk a harmóniára, a fehér vagy arany színvilágot valamilyen módon mindig jelenítsük meg.

6 7 8

 

 

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …