Édes, tudatlan élet

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

„Ma megnézem, hogy Berki Krisztián és Pamela mennyit veszekszik, aztán azt is, hogy Zsoltika hogyan jut vissza Szegedre, és végül azt is, hogyan avatják boristenné Benkőt.”

Akár ezt is mondhatná egy átlagos TV2-néző, amikor az esti programjáról kérdezik. Sokan vannak, akik nézik a műsort, talán azért, mert a saját, szegényes életük nincs teli ilyesfajta izgalmakkal. Lássuk tehát, mit is lehet közel egy órába belesűríteni minden hétköznap este, főműsoridőben, sőt, hétvégén még egyszer, öt órán át!

A celeblejáratás felső szintjein

A műsorban ostobábbnál ostobább eseményeknek, cselekményeknek lehetünk tanúi, megfűszerezve ezt tudatlan módon ejtett, illetve alkotott szavakkal és kifejezésekkel. A sorozat sztárjai szórakoztatni kívánják a nézőket, azonban arra nem gondolnak, hányszor járatják le magukat a napi szűk egy óra alatt.

Berki Krisztián nevét nem sokan ismerték korábban – most a magát celebnek képzelő, korábban labdarúgó Krisztiánról van szó -, azonban mióta a TV2-n futó esti reality-műsorban nyomon követhetjük az életét, a világ egyre többet tud meg róla. A Google a „Berki Krisztián” keresőkifejezésre oldalt még olimpiai bajnokunkat adja ki, azonban az első kettő találat már a Facebookon magát médiaszemélyiségként elkönyvelő celebről szól.

Lépjünk tovább. Vegyünk egy újabb nagy magyar sztárt, Gáspár Győzőt. Élete egy részét már kamerák között töltötte a rivális csatornán  futó saját showműsorában. Testvére Zsolt, aki jelenleg különleges énekhangjával kerül nap mint nap a középpontba.

1

Oké. Folytassuk. A szintén a rivális csatornáról érkező Zámbó Krisztián énekesi karrierje után szintén a TV2-es műsorban telepedett meg, kellemesebbnél kellemesebb perceket okozva egyes embereknek a hülyeségeivel, mint például az engedély nélküli horgászásával.

A szórakoztatás a lényeg

Mint az már az első epizódból kiderült, a műsor nem azért készült, hogy tartalmas oktatóműsor legyen a gyerekek számára. Az egész műsorral csak annyi baj van, hogy a többnyire intelligensnek tekinthető nézőkből is előbb-utóbb Berkiket, Gáspárokat és L. L. Juniorokat csinál. A botrányokat, megcsalásokat, átveréseket mind-mind élőben, ország-világ előtt mutatják be, nem számít, hogy Győző valamit tesz Bea ellen, azt még külön össze is foglalja, hátha Bea látni fogja később az adást.

Az egyre mélyebbre süllyedő műsor mellett egy rövid ideig létezett egy, a csak szimplán hétköznapi embereket – úgy mint Baukó Évát és Hódi Pamelát – bemutató társműsor is, ami azonban a csatornánál már minden bizonnyal soknak tűnt.

About Tr220

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …