Önbizalom és önbecsülés- ami nélkül semmi sem megy

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Ön is érezte már, hogy soha “nem elég jó”, vagy hogy egy kitűzött célt soha nem fog tudni elérni? Ez egy nagy hiba: ne érezze magát értéktelennek és feleslegesnek! Csupán két dologra van szüksége: önbizalomra és önbecsülésre!

Ahhoz, hogy megingathatatlan legyen az önbizalma, be kell tartania a közismert tíz egyszerű alapelvet- ha valóban észben tartja őket, gyökeresen megváltozhat az élete- méghozzá nagyon jó irányba!

1

1.) A status quo törvénye- ennek a törvénynek az a lényege, hogy az ember nem lehet jobb, nagyszerűbb, mint amilyen most, hiszen a tudatossági szintjéből már kihozta a maximumot. Ha ilyen marad, akkor hiába dolgozik többet, az eddigi eredményei többé-kevésbé ugyanazok maradnak. Az egyetlen megoldás csakis az önfejlesztés lehet.

2.) A választás törvénye- csakis egyetlen egy dolog felett van hatalma, ez pedig nem más mint a saját gondolkodása, azaz mindig Ön dönt az élete külső körülményeivel kapcsolatos hozzáállásáról. A pozitív gondolkodás és a negatív gondolatok kizárása csakis Öntől függ. Átlagosan 1-1,5 év alkatt lehetséges teljesen megváltoztatni a gondolkodásmódját és a hozzáállását.

3.) A pozitív énkép törvénye- ez az önbizalom és az önbecsülés elsődleges oka. Két altörvényét ismerjük: magas önbizalommal nagyobb eséllyel leszünk sikeresek, magas önbecsüléssel nagyobb eséllyel leszünk boldogok.

4.) A jelenlét törvénye- lényege, hogy az önbecsüléssel kapcsolatos problémái elől nem tud elfutni, előbb-utóbb rendbe kell tennie őket.

5.) A hullámvasút törvénye- ez a törvény kimondja,hogy az alacsony önbecsülésű ember sikereinek szűrőjén látja a valóságot- ergo, ha sikeres megnő az önbizalma, viszont ha valamiben kudarcot vall, akkor értéktelennek érzi magát. A megoldás :magas szintű önbecsülés kiépítése, valamint függetleníteni a külvilág eseményeitől.

6.) A Fair Play törvénye- az élet soha nem fair, semmi nem jár automatikusan, varázsszóra. A céljáért tennie kell, hogy elérje azokat.

7.) Az irányítás törvénye- lényege, hogy csakis Ön irányítsa az életét, ez által egyre jobban fogja érezni magát.

8.) A megfelelés törvénye- lényege, hogy amilyen Ön belül, olyan kívül is, azaz a külső világa egyben a belső világának tükörképe is. Ha magas az önbizalma boldogabb és sikeresebb ember lesz.

9.) A vonzás törvénye: lényege, hogy azt vonzza be az életébe, amely összhangban van az énképével: ha pozitív pozitív eseményeket, ha negatív, akkor negatív eseményeket vonz be az életébe.

10.) A pozitív elvárás elve- e törvény lényege, hogy minél biztosabb Ön valamiben, annál valószínűbb, hogy az be is következik, azaz ha hisz magában akkor semmi sem lehetetlen.

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …