KISMAMA – Szépség, Egészség – V.

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

A cikksorozat utolsó részében a Kismama – Édesanya – Feleség megjelenés-extrákkal foglalkozunk.

1. A NŐI – ANYAI MELL

A várandósság előtti időben ápolt és rugalmas női mell akár 40-50 dkg-ot is növekedhet a várandósság ideje alatt, illetve a szoptatás idejében is elérhető ugyanez a növekedés nagyság. A mellnövekedés ebben a folyamatban kellemetlen, feszítő és fájó érzést okoz, megterhelheti a gerincet, befolyásolhatja akár a helyes testtartást is. A súlynövekedés a bőrt és az izomzatot is terheli. Nagyon fontos a megfelelő, a mellre szabott és a mellett megtartó melltartó viselése, így megelőzhetőek a mellrésznél kialakuló striák keletkezése is. A melltartó ne szoruljon, ne feszüljön, csak tartson biztosan, fixen, engedjen egy kis rugalmasságot a mellizomzatnak. Nagyon jót tesz a zuhanyzás (fürdés egyébként is tilos) hideg-meleg vízzel, ezzel a bőr rugalmasságának megőrzését segítjük elő. Kapható kifejezetten mellkrém, mellkondícionáló krém, ilyen a Beauty Cream család, melyből a mellfeszesítő krém megvásárlása ajánlott. Megrendelhető a www.csinileszel.hu, vagy a www.szuperalak.hu honlapokról. Ne várja meg a kismama, amíg a mell bőre és rugalmassága sérül a várandósság ideje alatt, használja minden nap a krémet, zuhanyzás után kívülről befelé irányuló körkörös mozdulatokkal masszírozza be a krémet. A mell még sokkal szebb és formásabb is lesz ezáltal a szülés után, biztosan nem kell gondolkodni a mellplasztikán…

1

2. SZOLÁRIUM – NAP – SZAUNA

Lehet szoláriumozni, de a bioszoláriumok használata ajánlott. Egy hónapban 6-9 perc megengedett, szép, egészséges bőrszínt kapunk, amit meg is lehet tartani. Leégés, túlzott szolárium-használat tilos, a kisbaba bőre is károsodhat, pigmentfoltok alakulhatnak ki. A mértékletesség betartása kötelező..

Nemhogy a napozás, de a szabad napon való tartózkodás sem ajánlott az UVA-UVB sugárzások erőssége miatt. Inkább tartózkodjunk árnyékban. A tavaszi és őszi, kellemes napfény természetesen nem árthat (max. 25 fok), és a kisbaba is ismerkedhet a természetes fény-árnyék játékkal.

A szauna a magas hőmérséklet, izzadás miatt egyáltalán nem ajánlott. A szaunából kilépve pedig nagy hőingadozásnak tesszük ki a szervezetet, a kisbabát is, tehát ez kerülendő mindenképpen. Ha méregteleníteni szeretne, ne így tegye a kismama, hanem inkább napi egy pohár csalánteát igyon meg, ezzel a kisbabának is nagyon jót tesz.

2

3. DIVATRUHÁZAT

Minden ruhanemű megengedett, mely kényelmes. Tehát nem szorít, nem testhezálló, nem feszes, nem irritáló. A magas sarkú cipő viselése tilos, a lábat és a gerincet is terheli, visszerek és striák alakulnak ki. A várandósság időszakában lapos, vagy enyhén magas (1-2 cm) topánkát, cipőt, divatpapucsot használjon a kismama.

4. KISMAMA – ÉDESANYA – FELESÉG

A kismama kerülje a kinyúlt nadrág, nagy póló, slampos kinézetet. Legyen ápolt, igényes kismama, anyuka, legyen férjének, párjának kívánatos párja ebben az időszakban is. A szex mértékletességgel egészen a 7. hónapig megengedett és ajánlott, a kisbaba pedig kifejezetten élvezi a gyengédséget és a ringatást.

Minden kismamának kívánok kellemes, kiegyensúlyozott várandósságot, örömteli anyai élményeket.

noimell 3

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …