KISMAMA – Szépség, Egészség – III.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A szépségápolás a mindennapok részét képezi egy hölgy életében. Kismamaként nemcsak arról vagy szó, hogy továbbra is követhetők a divatirányzatok, vagy hogy kismamaként is “jól nézzen ki”, hanem a várandósság időszakában kiemelkedő jelentőséget kap a szépségápolás minden formája.

1

1. ÜDE ARC, KOZMETIKAI KEZELÉS

A várandósság ideje alatt a hormonok sokféle fizikai és lelki változást idézhetnek elő, ez észrevétlenül is lezajlik a szervezetben. Ezeket a változások láthatóak és érzékelhetőek a bőrön is, ezért fontos, hogy minden nap használjon a kismama arctonikot, nagyon jó minőségű, szintén natúr arckrémet, pld. ilyenek a Vichy arcápoló termékek. A mindennapi bőrtisztítással javul a vérkeringés, üde és sima lesz az arcszín. Ugyanilyen fontos a nyak és a dekoltázs rugalmasságának megőrzése, ehhez általában külön krémet vásároljunk.

A havi egy alkalommal történő kozmetikai kezelés elengedhetetlen, ha szeretnének megelőzni a pigmentfoltok vagy a pattanások, akne kialakulását. A kozmetikustól a teljes arckezelésen kívül kérhető nyak- és dekoltázsmasszázs is, szintén allergénmentes krémmel.

Az egész testre pedig használjunk testápolót, mely nem testápoló tej, nem testápoló olaj és nem zsíros testápoló krém. Ilyen pld. a Baba kakaóvajas testápoló vagy a Szentkirályi testápoló krém.

A legjobb választás az ásványvíz alapú krémek vásárlása, használata, ez elősegíti a bőr vízháztartásának fenntartását, a bőr rugalmasságának megőrzését, az izomlazítást, a kisebb ráncok kialakulásának megelőzését.

2. STRIÁK KIALAKULÁSÁNAK MEGELŐZÉSE

A striák az ún. terhességi csíkok, melyek a rugalmatlan bőr kötőszövetének megnyúlásával, lazulásával alakulnak ki. Mindez teljességgel megelőzhető, ha testünket – nemcsak kismamaként – karbantartjuk folyamatos testmozgással, fittnessel, aerobic-kal, kondícionáló tornával, bármilyen rendszeres tornával, edzéssel.

Mivel a várandósság időszakában a súlynövekedés következményeként a bőr megfeszül, az egyébként is rugalmatlan bőr ezt nem tudja kezelni és kialakulnak a striák. A rugalmas bőr ellenben alkalmazkodik a változáshoz és szülés után fokozatosan vissza is áll bármilyen elváltozás nélkül.

A striák nagyon nehezen kezelhetők, szinte nem lehet eltüntetni, súlyos esetekben pedig akár hasplasztikára is szükség lehet a bőr túlnyúlása és megereszkedése miatt.

Mindamellett, hogy rendszeresen tornázik a kismama, nagyon fontos minden nap testvajat masszírozni a has-hát és a fenék-comb bőrfelületére.

2

A következő részben szintén a kismama szépségápolással foglalkozunk…

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …