Legújabb Üzleti Trendek – II.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az I. részben  arról volt szó, hogy az emberbarát cégek, a követelőző márkák és a társadalmi felelősségvállalásban részt vevő vállalkozások mutatnak rá az új üzleti trendekre.

Az új üzleti trend megmutatkozik a következőkben is:

Fogyasztót követő hirdetések

Ha észrevesz olyat, hogy bárhová kattint a netes felületén, egy hirdetés követi Önt, akkor az úgynevezett remarketing áldozata lett. A remarketing tudatos online reklám módszer a cégek részéről. Külföldön már elterjedt, lényege, hogy feleslegessé teszi a céges honlapépítést, webáruház építését, mert a követő hirdetés vagy banner útján  zajlik a termék- és szolgáltatás értékesítése.  Az online marketing ezen módja egyébként azért nagyon hatékony, mert a legtöbb ember nem tud ellenállni, és rákattint az adott hirdetésre, bannerre, hiszen idegesíti, hogy az folyton megjelenik. Ez a marketing forma nagyon hamar teljesen háttérbe fogja szorítani a a keresőoptimalizálás útján elérhető honlapok forgalmát.

 Vigyázat ! Ha egyszer is rákattint egy ilyen hirdetésre és megadja a nevét, e-mail címét, többet nem szabadul az adott cégtől.

1

Elektronikus pénztárcák térhódítása

A készpénz és a bankkártya-használat uralma meg fog törni, előtérbe kerülnek az online fizetési módozatok, mint a mobilfizetés, paypass, paypal, Google Wallet, stb. Külföldön ezt már természetes módon, ingyenesen használják, nálunk ezeket a fizetési módozatokat tranzakciós adó terheli. Külföldön egyes cégek már saját applikációikkal is engedélyezik a fizetést.

2

Horizontális – lapos – vállalati szervezet

Ez a vállalati szervezeti forma már egyre inkább uralkodó külföldön, számos cég, vállalkozás dolgozik már a megszokott hierarchikus építkezés nélkül.  A cég felépítése: egyetlen vezető van. A munkatársak független partnerek, saját felelősséggel dolgoznak, nagyon motiváltak. A munkatársak tudomásul veszik, hogy mindegyikük az egy közvetlen vezetőnek tartozik beszámolási kötelezettséggel. A cég ezzel a horizontális – lapos – vállalati szervezeti formával megkíméli magát attól, hogy középvezetők kinevezéseire kerüljön sor, így ezeket a munkabéreket megspórolja. A munkatársak tudják, hogy a munkahelyen fontos pozíciót töltenek be, az anyagi megbecsülésükre is sokkal nagyobb keretet biztosít a cég vezetője. Az ügyfeleket, vásárlókat, üzleti partnereket nem várakoztatják napokig a visszajelzésekkel, kapcsolatfelvétellel, a vállalat összességében rugalmas, gyorsan, szinte azonnal reagál a piaci vagy fogyasztói változásokra.

3

Mivel ennek a szervezeti formának a hihetetlen előnyeire és költségtakarékos voltára fény derült, egyre több cég válik online munkahellyé. A munkatársak szabadok és mobilak, akár útközben is dolgozhatnak, ezért a cégnek nem kell klasszikus irodákat vagy akár egy irodaházat sem fenntartania.

About worldsoul

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …