Életveszélyes kattintás

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Csak a Facebooknak több mint 800 millió tagja van- és akkor még ott sorakoznak a listában a többi közösségi oldalak. Ennyi ember között olyanok is megférnek, akik nem barátkozni akarnak, hanem figyelik a profilodat, a szokásaidat.

Ismered-e annak a lánynak a történetét, akit tavaly nyáron meggyilkoltak a szlovákiai Trencsénben? A lány az egyik közösségi portálon ismerkedett meg a magát három évvel fiatalabbnak kiadó fiúval. Szokványos módon először leveleztek, majd randit beszéltek meg. A fiúval az írások alapján semmi baj nem volt. A személyes találkozáson azonban kiderült, hogy nem az, akinek valójában látszik és akinek leírta magát. Mikor a lány be akarta fejezni a találkát, a férfi feldühödött, megfojtotta, a kocsijába tette, és egy távoli erdőben elásta. Angliában is egy hasonló eset borzolta a kedélyeket: egy idősebb férfi egy jól kitervelt és felépített hamis profillal csábított el fiatal nőket. Végül az egyik találkozóján megerőszakolt majd megölt egy tizenhét éves lányt.

1

Biztosan tudod, hogy ki írogat neked? Egy Magyarországon élő lány is belefutott egy csalóba. Megunta, hogy két éve nincs barátja, ezért hagyta magát és válaszolgatni kezdett az egyik közösségi oldalon egy érdeklődő fiú leveleire. Az egész a szokásos módon, teljesen ártalmatlanul indult. A fiú ismerősnek jelölte, de a lány nem jelölte vissza. Ezek után a fiú írt egy levelet, hogy ők ismerik egymást és egy egyetemi buliban találkoztak. A lány erre nem emlékezett, de úgy döntött, hogy visszajelöli a fiút, mert nem akarta megsérteni. Utána a fiú- nem zaklatóan- néha írt a lánynak leveleket, melyekben azt kérdezte, hogy hogy van és hogy mit csinál mostanában. Nemsokára elhívta moziba, aztán az utolsó pillanatban áttette a találkát egy romos helyre, amely alapjáraton sem volt bizalomgerjesztő. A fiú eleinte kedves volt, aztán két pohár bor után agresszív lett- utánarohant, nekilökte a falnak. A lánynak az volt a szerencséje, hogy járókelők jártak arra, akik segítettek a lánynak. Persze ezek után a lány jóval megfontoltabb és óvatosabb lett- a fiú képét továbbküldte az ismerőseinek, hogy vigyázzanak vele.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …