A szerelem értéke a mai világban

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Mind hallottunk már igazi, romantikus szerelmi történeteket a világirodalom nagy íróitól. Ilyen például Shakespeare Rómeó és Júliája, vagy éppen a Trisztán és Izolda filmes változata. Ezek mind értékteremtő művek- megmutatják, hogy a szerelem milyen volt régen: amikor a férfiak még udvaroltak a nőknek, amikor mindent megtettek, hogy elnyerjék a szívüket- valamint megmutatja őszinte szerelmüket, mikor a szerelmesek nem tudnak egymás nélkül létezni, mintha a másik fél nélkül ők nem érnének semmit. Harcolnak azért, hogy együtt lehessenek, ha kell az egész világgal szembeszállnak.

2

Na de milyen a szerelem a mai világban? Mostanában nem hallunk olyan történeteket, amelyben legalább a szerelem régi vonásai feltűnnek. Mostanában a szerelem és a romantika csak nagyon kevés kapcsolatban van jelen, pláne úgy ahogy az írók megírták vagy ahogy a filmes producerek a filmvászonra vitték hőseink történetét. Persze senki sem vágyik egy olyan tragikus szerelemre mint a Rómeó és Júlia vagy éppen a Trisztán és Izolda. Mégis, minden lány egy olyan szerelemre vágyik, ami csak egy kicsit is hasonlít ezekre a történetekre. Aztán felnőnek, eltelik az idő és megtapasztalják, hogy a szerelem a mai világban és a mai értékek között még egy kicsit sem hasonlít gyermekkori elképzelésükre és a kislánykorban szövögetett álmokra. Na de mi ennek az oka? Sok válasz is felmerülhet ilyenkor: a férfiak bunkók, nehezen mutatják ki az érzelmeiket, szórakoznak a nőkkel. A nők hisztériák, nem lehet őket elviselni, féltékenykednek. Ezek általában csak felesleges latolgatások, találgatások. Az igazi oka ennek az, hogy a mai világban az emberek bizalmatlanok mindenkivel szemben, nehezen mutatják ki az érzelmeiket és képesek indulatból olyan dolgokat várni a másik fél fejéhez, amit nem is gondolnak komolyan. Félnek a szerelemtől, a csalódástól és nem képesek teljesen megnyílni a másik fél előtt lelkileg. Sok házasság is ezért végződik válással, vagy éppen azért, mert a házasságkötés előtt nem ismerték meg egymást kellő mértékben a házasodni kívánt felek, de az idő elteltével felszínre kerülhetnek olyan dolgok is, amelyek nem éppen jó érzéssel töltik el az embert.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …