Online üzleti vállalkozás indítása – V.

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Most a blogolás lehetőségeivel és szükségességével ismerkedhet meg az olvasó.

Amiről eddig szó volt…

A sikeres online üzleti munkavégzéshez

  • szükséges a folyamatos tanulás, szakmai végzettség és gyakorlati tudás megszerzése,
  • tudni kell különbséget tenni munkaprogramok között,
  • fel kell állítani egy professzionális értékesítő weboldalt,
  • el kell indítani egy saját stílusú, profi hírlevélküldő szolgáltatást,
  • végül blogolásra is szükség van.

Mielőtt azonban blogolni kezdenénk, fel kell állítani a Blog oldalt.

BLOG, MINT WEBSITE

Blogger

Sokféle magyar és nemzetközi üzleti blogoldalt lehet felállítani, lényege, hogy keresőoptimalizálás szolgáltatás automatikusan fusson.

Nagy előnye a Blognak, hogy egyetlen üzleti munkaprogram bemutatására, felépítésére is alkalmas, mindezt azonban úgy szükséges elhelyezni, hogy a bejegyzés menüben html kóddal adjuk meg az oldal teljes tartalmát.

Tehát nem az írás menüben írogatunk külön, aztán fotót, gif-et vagy bannert adunk hozzá, hanem önállóan html oldalt szerkesztünk.

Az ilyen tartalmú Blogokat website-ként kezelik a keresők, pld. a Google-nél elérhetjük azt is, hogy a https://……hu helyett https://….com-os végződést kap az oldal.

A keresőszavak megfelelő megadása mellett pedig automatikusan, kiemelkedően sokszor fog az oldal megjelenni a keresőkben, nagy számú célközönséget elérve.

Célszerű és nagyon ajánlott a Google AdSense szolgáltatásba bejelentkezni, a szolgáltatáshoz kapcsolódni.

Ha tehát egyetlen nagy, komoly, akár saját üzleti programot szeretnénk népszerűsíteni, arra a megfelelő blogfelület kiválóan alkalmas.

 

BLOG A KÜLÖNÁLLÓ WEBSITE-HOZ (HONLAPHOZ)

blog.in.gold.letters

Ez a blog alkalmas arra, hogy beszélgessünk az emberekkel anélkül, hogy célközönséget keresnénk az üzleti lehetőségünknek.

Nyilvánvaló, hogy az online üzletünkhöz új munkatárs keresése a cél, de ez nem történik célzott módon.

Itt lehet leírni, hogy hogyan kezdtük, hogyan jutottunk el a jelenlegi üzleti szintre, milyen hibákat követtünk el, milyen csalódások és pozitív hatásokkal szembesültünk.

Itt célszerű – nem az adott online üzlettel kapcsolatban – a kifogásokat is kezelni, melyek mindig általánosságban, az emberi hozzáállást tekintve merülnek fel.

Ha van konkrét kérdező, érdeklődő az üzletünkkel, munkaprogrammal kapcsolatban, akkor célszerű őt más csatornára terelni, pld. ilyen a skype, ahol privát, személyes beszélgetés folytatható ingyen.

Ha még csak érdeklődik valaki, akkor érdemes felajánlani neki a hírlevélre való feliratkozást és csak úgy mellékesen megemlíteni a weblapunk elérhetőségét.

A lényeg, hogy ez a blogfajta alkalmas arra, hogy kapcsolatokat gyűjtsünk és építsünk ki a teljesen laikusokkal, érdeklődőkkel, informálódni kívánókkal. Persze az is előfordulhat könnyen, hogy itt fogunk megismerkedni már profi online üzletben dolgozókkal, akik könnyen fognak munkatársakká válni.

A beszélgetős blognak ugyanúgy rendelkeznie kell keresőoptimalizálással, viszont a bejegyzéseknek saját írásoknak kell lenniük, egy-két fotót nyugodtan meg lehet jeleníteni, sőt pld. belefér az is, ha néha ingyenes e-book elérhetőséget is biztosítunk. De a konkrét üzleti lehetőségről itt nem szabad tájékoztatást adni, pláne vitát nyitni.

Ennek a blognak a lényege az is, hogy személyes kapcsolatok kerüljenek kialakításra és egyfajta bizalom is kialakuljon az üzleti munkaprogramot ajánlóval szemben. Erre nemzetközi oldalakon nincs szükség, viszont Magyarországon nagyon sok a bizalmatlan ember, ez főleg a tudatlanságból és szakmaiatlanságból fakad, azonban sajnos kezelni szükséges.

Az Online Üzleti Vállalkozás indítása I.- V. sorozatban csak a legalapvetőbb tudnivalókat tettem közzé ahhoz, hogy az online üzleti munka világában hogyan lehet és kell elindulni dolgozni.

Amennyiben viszont mindazok teljesítésre kerülnek, melyeket leírtam és felsoroltam, akkor majdnem minden adott a nagy üzleti sikerek eléréséhez.

MI HIÁNYZIK MÉG ?

A folyamatosan feladott és FIZETETT online hirdetések, hogy mindig szem előtt legyen.

Napi 6-10 órai munkavégzés, hiszen egy vagy több online munkahelyen való helytállásról van szó.

Ne vállalja túl magát, azaz a kezdetekkor stabilan maximum kettő online üzleti felületen dolgozzon.

ÉS HOGY ERRŐL IS SZÓT EJTSÜNK….JÖVEDELMI KILÁTÁSOK AZ ONLINE ÜZLETI MUNKÁVAL:

átlagosan havi 300 – 3000 $-ig terjedő jövedelem elérhető attól függően, hogy mennyit, mikor és milyen intenzíven dolgozunk, kommunikálunk.

Egyértelműen igaz: a havi jövedelemben meglátszik, hogy mennyi időt fordítottunk munkavégzésre, dolgoztunk egyáltalán vagy nem.

Mindenkinek kívánok nagyon jó (és sok) tanulást, még több profi munkatársat, nagy üzleti sikereket és kiemelkedően nagy profitot !

About worldsoul

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …