Bérelni is lehet az új online kasszákat – Olcsóbb pénztárgéphez is hozzá lehet jutni

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

35-40.000 db vállalkozás valószínűleg nem tudja egy összegben fedezni a kasszaátállás költségeit. Számukra is megoldás lehet a bérlés. Az Országos Pénztárgéptechnikai Kft. /OPT Kft. / a piac, és ügyfeleik megnyugtatására közleményt adott ki, amelyben a pénztárgépbérlés lehetőségeit mutatja be.

Elkezdődött az új, AEE-egységgel rendelkező pénztárgépek gyártása, a kasszacserében érintett vállalkozások több gyártó és forgalmazó géptípusai közül választhatnak. Az új gépek ára azonban eléggé borsos, a vállalkozások aggódva várják mennyibe is fog kerülni a legolcsóbb kassza. A pénztárgépbérlés ugyanakkor a kisebb vállalkozások számára is megoldást jelenthet, ebben partner az Országos Pénztárgéptechnikai Kft. Az Opt Kft. több engedéllyel rendelkező pénztárgépet gyártó gépeit forgalmazza, így  kedvező árú pénztárgépet biztosít megrendelői számára.

134212_g

“A várható legolcsóbb 130.000.-+ áfa-s pénztárgépek bruttó ára is el fogja érni a 200.000Ft-ot, mire azok beüzemelve az üzletekbe kerülnek. Számos visszajelzést kaptunk, amelyben a vállalkozások aggodalmukat fejezték ki mind a határidő, mind a kasszák cseréjének költségeit illetően. Sok kisvállalkozónak egyszerűen nincs pénze arra, hogy az új pénztárgépet megvegye. Ezt a problémát hivatott megoldani a bérlés, amely lehetőségről, úgy látjuk, az érintetteknek nincs információjuk. Szeretnénk megnyugtatni a felhasználókat, hogy   egy kisebb összeg befizetésével is elvihető egy új kassza, s ha később rendelkezésre áll majd az összeg, akkor az ügyfél megvásárolhatja, egyébként pedig hosszú távon bérelheti a gépet havi viselhető összegért– hangsúlyozza Várkonyi Gábor, az Országos Pénztárgéptechnikai Kft /OPT Kft/ képviselője.

Az OPT Kft. szerint a kedvezőtlen piaci helyzet, és a tapasztalataik azt mutatják, hogy nagy igény van a pénztárgépbérlésre. Előzetes felméréseik szerint 35-40.000 db vállalkozásnak lesz igénye bérleti konstrukcióra, amely jó megoldás azok számára, akik nem tudják egy összegben fedezni a pénztárgép költségeit, ugyanakkor a törvénynek is meg kívánnak felelni,

Kedvezőbb árak is elérhetők

Az Országos Pénztárgéptechnikai Kft. több pénztárgépgyártó- és forgalmazó céggel  áll kapcsolatban. A szakmai tapasztalat és érdekképviseleti szervek / IVSZ/ bevonásával figyeli a piaci helyzet alakulását, és amennyiben kedvezőbb árfekvéssel tud gépet biztosítani, úgy azzal a típusú géppel bővíti a választékot a vevő igényeinek kiszolgálása érdekében. Az OPT Kft. kizárólag MKEH engedélyes pénztárgépre vesz fel megrendelést. “Több forgalmazóval tárgyalunk, akik szeptember 1-je után kaphatnak engedélyt, és kedvező áron tudnak majd pénztárgépet biztosítani. Országos lefedettségű hálózatunknak köszönhetően összefogjuk a megrendelés-állományt, melyet kedvezmények megszerzésére alkalmazunk, és ezzel az ügyfelek érdekeit védjük” – mondta Várkonyi Gábor.

Olcsóbbat is lehet választani

Az OPT Kft. kiadja a NAV szankciók elkerüléséhez szükséges   bizonylatokat, amellyel a pénztárgép megérkezéséig elkerülhetők a szankciók. Van mód arra is, hogy a leadott megrendelések és előlegek befizetése után, amennyiben lesz másik gyártó által forgalmazott pénztárgép a piacon, és a gyártói kapacitás lehetővé teszi, úgy a megrendelt modelltől eltérő típus azonos, kedvezőbb árfekvésű pénztárgéppel szolgálja ki a vevőt. Ezt az OPT Kft. szerződései is tartalmazzák, ezáltal biztosítják a későbbiekben kedvezőbb árú beszerzést. Az OPT Kft. arra biztatja a vállalkozásokat, hogy a megrendeléskor az előleg megfizetésével egyidejűleg adják le arra vonatkozó igényt is, mely szerint  megvásárolják  a pénztárgépet,   állami támogatással vagy a nélkül, vagy pedig bérelni szeretnék.

Az OPT Kft célja, hogy a szeptember 1-jéig kötelezően megrendelt pénztárgépigényt kiszolgálja. A megrendeléseket az országosan szerződött minősített partnereken /pénztárgépes viszonteladók/ keresztül, hitelt érdemlően visszaigazolva az ügyfél felé felveszi. A partnerek/viszonteladók listája a megnövekedett igényű megrendelésekhez mérten a cég weboldalán  megtalálhatja ami folyamatosan bővül www.optpenztargep.hu

https://www.onadozo.hu/hirek/berelni_is_lehet_az_uj_online_kasszakat_olcsobb_penztargephez_megrendeles_utan_is_hozza_lehet_jutni

About Goldaccountant

Pósa Lívia vagyok, a Gold Accountant Könyvelő- és Bérszámfejtő Iroda vezetője. 1994. óta foglalkozom könyveléssel és bérszámfejtéssel, az irodám 1998-ban, tehát több, mint 15 éve alapítottam. Ez a mai gyorsan változó gazdasági környezetben, úgy vélem, kiemelkedő teljesítménynek számít. Ügyfeleink kis- és középvállalkozók, illetve egyéni vállalkozók. Büszke vagyok hűséges ügyfeleinkre, közülük többen is már a kezdetektől minket választottak és azóta is ragaszkodnak hozzánk. Könyvelő Irodánk a Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Iroda licencével rendelkezik. Fontosnak tartjuk a vállalkozás küldetésének elősegítését, mindig készen állunk, hogy szaktudásunkkal és információval segítsünk a döntéselőkészítésben. Gondot fordítunk arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzünk, lépést tartsunk a változásokkal, ismerjük az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. Érdemes a Könyvelési Kisokos Vállalkozóknak blogot nyomon követni, illetve, a legbennfentesebb infókért hírlevelünkre feliratkozni. Könyvelő irodánk felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. Szolgáltatásainkat szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesítjük, saját eljárásunkkal nem tesszük ki az Ügyfelet jogsértések és határidő mulasztások következményeinek. Kellő diszkrécióval kezeljük a vállalkozás ügyeit.

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …