Hogyan csinálja?

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Zoe Saldana-ba egész Hollywood beleszeretett és sorra kapja a legjobb szerepeket. De mégis hogyan csinálja? Erről ő maga mesél!

 

A fiatal színésznő Dominikai származású, de New York-ban született. Amikor meghalt az édesapja egy tragikus autóbalesetben, az édesanyjával és a testvéreivel a Dominikai Köztársaságba költözött. Az apuka halála után az édesanyja mindig arra törekedett, hogy a lányainak boldog gyermekkora legyen, elszántan próbálta megteremteni nekik a lehetőséget, hogy tanulhassanak és tudjanak haladni az életben. Viszont a tudat, hogy egyedül kell felnevelnie a gyerekeket, vinnie a háztartást, főzni, mosni takarítani és dolgozni…ez olykor nagyon megviselte, mint minden nőt akinek egy ehhez hasonló helyzettel kell vagy kellett szembenéznie. Amikor új lakhelyükre költöztek a beilleszkedési problémákkal is szembe kellett néznie az egész családjuknak. A színésznő elmondása szerint nekik sem volt egyszerű megszokni az új helyet: más volt minden, mint amihez eddig szokva voltak: az időjárás, az illatok, az ételek. Nagyon furcsán néztek a családra. Zoe a következő példát hozta fel: ők szedték a szemöldöküket, míg mások nem. Az anyukája viszont elviselte azt, hogy az emberek kiközösítik őket, holott ő egy kemény asszony.

Az elő és a legfontosabb az, hogy Zoe megtanulta a javára fordítani azt, hogy a személyisége két kultúra ötvözetéből tevődik össze. A kezdeti nehézségek ellenére magéra talált és elindult a művészi pályán. Elsősorban beiratkozott egy táncakadémiára, ahol balettozni tanult, később a színészetbe is belevágott. Nagyon fiatalon, mindössze tizenhét évesen visszaköltözött New York-ba, ahol balerinaként próbált szerencsét. Később rájött, hogy nem akarja folytatni a karrierjét táncosként, és inkább a színészet felé fordult. A legelső szerepét 1999-ben kapta az Esküdt Ellenségek egyik epizódjában, majd egy zenés drámában, a Rivaldafény-ben láthattuk újra a képernyőn. a Karib Tenger Kalózaiban is láthattuk kalóznőként, Johnny Depp oldalán. Az igazi siker számára 2009-ben jött, amikor az Avatar című animációs filmben alakította a főszereplőt. A filmnek folytatása is lesz, amelynek hamarosan megkezdik a munkálatait, mindemellett hamarosan felbukkan az Out of the Furnace-ban!

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …