Vedd észre a boldogságot!! (csak egy idős ember bölcs gondolatai)

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Amiért visszatérek emlékeimbe és egy-egy felröppenő gondolatot próbálok körülírni azért van, mert szeretném ha az emberek végiggondolnák életüket. Ha ebből eredően kicsit is tudnak változtatni az életükön, már jó!

Hiszen emlékei mindenkinek vannak! Jó vagy rossz, azt mindenki maga dönti el. De mai életét élve, még mindenki tud változtatni. A boldogság utáni vágyakozás minden emberben megtalálható.

De hát mi is a boldogság? Meg lehet fogalmazni? Vagy mindenki mást érez boldogságnak?  Boldogságnak nevezhető a gazdagság? Akkor mindent meg lehet venni, utazhat az ember a nagyvilágban. Különleges helyeken lehet élvezni a jólétet. De ez boldogságot ad?

viejoysabio11

Vagy az ellenkezője, a szegénység, boldogtalanságot ad?

Egyszerű családok, akiknél a megélhetés biztosított ugyan, de a békétlenség , a veszekedés nap mint nap jelen van életükben, ez jó?

Talán a megértés, a megbocsátás, az összetartozás, a szeretet, igen azt hiszem az anyagiakon felül szükség van erre. Ez adhat boldogságot!

Irigykedni lehet a jólétben élőkre, de ha belegondolunk, ha mélyre megyünk, nem adhat boldogságot csak a gazdagság.

Családok, akik kézen fogják gyermekeiket és mennek egy kirándulásra, látni arcukon a mosolyt, az örömöt. Igen, ezt már lehet boldogságnak nevezni. Tavasszal már lehet gyönyörködni a fák, virágok ébredésében, vagy a madarak énekében. Aki ezt észreveszi és élvezni tudja, már a boldogság felé vezető úton jár. Hiába a hideg, a rossz idő, a természet tudja a dolgát. És ehhez a természethez az ember is hozzátartozik. Miért ne lehetne összekapcsolni a kettőt?

A Nap sugara, a csillagos égbolt, a szellő, ami édes illatot hoz és melegen simogat. Volt olyan, aki ilyen környezetben nem érezte a nyugalom és a boldogság érzését? Független attól, hogy gazdag vagy szegény, akinek a lelke tiszta és befogadó, mindig észreveszi a körülötte forgó szépséget.

A közeli dombok, hegyek, tavak, vagy a távoli hóval borított hegycsúcsok, olyan szépek. Megállni egy ilyen helyen, és meghallani a körülöttünk zsongó zajokat, az öröm és megnyugvás. Ez már közelít a boldogsághoz. Ezt ki kell próbálni mindenkinek, vagy a meglévő emlékekből visszahozni! Lezárni szemünket és újra átélni az érzést, amit a fák suttogása adott. Kézen fogni szeretteinket és ezen az úton menni tovább!

A gyerekek! Adjuk meg nekik a lehetőséget, hogy felnőttként vissza tudjanak menni egy ilyen helyre! Nehéz és küzdelmes az élet, ezt mindenki érzi. Próbáljon erőt meríteni egy ilyen emlékből a megfáradt ember, és egy időre lelkébe béke költözik.

Mit ér az Élet,

Ha félem a telet?

Ha nem várom a tavaszi kikeletet?

Ha a nyár barnító melegétől

Rettegve bújok el!

Ha a gyümölcs illatú ősztől

A szomorúság önti el szívemet.

Hát így mit ér az élet?

A választ megleled?

 

About Nagymama

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …