Windows 8

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Végre megérkezett sokak örömére a Microsoft új operácos rendszere! A tesztelése során sok negatív, pozitív véleményt kapott a felhasználóktól, de tény, hogy nagon sok újítást raktak bele.

Pár új funkció:

-Beépített vírusvédelem

-Smart Screen szűrő

-Beépítet Flash player

-Csempe(metro) kezelófelület

Elsősorban érintőképernyőre, táblagépekre fejlesztették ki, de gond nélkül használható hagyományos modon egér, billentyűzettel is, ami hamar megszokható.

Még az újításhoz sorolható a rendkívül gyors indulás!

A bejelentkezést Microsoft fiókhoz köti, de ennek elönye, hogy szinte az összes közösségi oldallal összekapcsolhatjuk fiokjainkat és a gyári csempealkalmazásokkal nem maradunk le e-mail és regisztrált közösségi oldalunkról sem, már a windows-ba való bejelentkezéskor mindenhol online álapotba kerülünk, de természetesen , ha ezt nem szeretnénk, ki is kapcsolhatjuk!

Windows Store :

Főként a mobileszközök felhasználóinak készült a Microsoft saját alkalmazásboltja. Az innen letölthető programok teljes képernyőn futnak, de dokkolhatóak is a képernyő szélére. Egymással interakcióba is léphetnek, tehát lehetséges köztük az átjárás, mely különösen az élmények megosztásánál lehet hasznos. Az áruház újfajta megközelítéssel az úgynevezett “Windows Runtime” környezetet támogatja, azaz a C, C++, VB.NET, C#, HTML5, és JavaScript-nyelven írt programokat. Ez lehetővé teszi, hogy az asztali gépekre íródott szoftverek akár mobil eszközökön is fussanak, természetesen csak azután, hogy a felhasználó engedélyt adott az alkalmazásnak a hozzáféréshez. A Windows 8 alapverziói kizárólag ebből az alkalmazából engedélyezik a programok telepítését, legalább Enterprise-változat kell az azon kívüli telepítéshez. Az alkalmazások osztják a Windows 8 új, csempe alakú formavilégát is.

Kimaradt funkciók:

A windows media player önmagában nem tud DVD-t lejátszani, de ezt egy pack-al orvosolhatjuk, a másik a windows media center hiánya , de ha valakinek ez nélkülözhetettlen az meg tudja vásárolni a Microsoft-tól.

Rendszerigény:

A Windows 8 rendszerigénye nem sokkal nagyobb, mint a Windows 7-é. Windows Store-alkalmazások futtatásához 1024×768-as felbontás a minimálisan megkövetelt, egyebekben 1366×768 az oldalsávok használatához.Ahhoz, hogy egy számítógép megkapja a Windows 8-ra hitelesítés minősítését, készenléti módból legfeljebb 2 másodperc alatt fel kell állnia a rendszernek.

GD Star Rating
loading...
Windows 8, 4.0 out of 5 based on 1 rating

About Time76

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …