League Of Legends [játékteszt]

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A League of Legends egy számítógépes játék, MOBA/RTS Kategória ami 2009 október 27.-én jelent meg teljesen. A játék ingyenes. A LoL nagy súlyt fektet a csapat munkára mivel 5 az  5 elleni csaták vannak a Summoner Rift nevű térképen, és 3 a 3 ellen a Twisted Treeline-non. Késsöbb beköszöntöt a Dominion Mode a Crystal Scar nevű térképen, amin szintúgy 5 az 5 elleni csaták vannak.

Ezután a The Proving Grounds, ami egy picit eltérő ezektől a térképektől, de itt is lehet játszani 1 az 1, 3 a 3 vagy akár 5 az 5 ellent is. A játék nem szól másról mint a csatáról! Mind a 2 csapatnak van 1-1 bázisa, amit 3 úton (lan-en) lehet megközelíteni, a játék vége akkor jön el, amikor az egyik csapat a másik csapat Nexusát lerombolja. Sok karakter közül lehet választani ,hetente ingyenes karakterek várnak ránk és 2-3 hetente pedig új karakter érkezik.

Mindegyiknek meg van a különleges képessége, erőssége, gyenge pontja. Minden karakternek 3 képessége van és kap még egyet a 6. szinten, ami az “ulti” képessége, ami általában a legerősebb. Minden karakter a 18. szintig fejleszthető fel. Valódi pénzért csinosíthatjuk is a karakterünket, elég nagy a választék új bőr(skin) vásárlására.

Nincs olyan, hogy legerősebb karakter, mindegyiknek megvan a gyenge pontja. Erősíthetjük profilunkat runnákal és mastery pontokkal. A profilon lévő szintet experience ponttal növelhetjük, amit minden nyertes és vesztes meccs után kapunk, a profilon lévő maximum szint a 30. A 30-as szint elérésével megnyílik előttünk a kapu, hogy indulhassunk ranked meccseken is.

A ranked meccs annyiban különbözik a normálttól, hogy pontokat kapunk és vesztünk, attól függően, hogy nyerjük-e a meccset vagy elveszítjük. Ezt a pont számot hívják elo-nak. Minnél nagyobb elo-n van egy adott játékos, valószínűleg annál erősebb és ügyesebb is. Ranked meccsre indulhatunk egyénileg avagy csapattal is. Ezáltal a csapatnak is lesz egy elo-ja. Személy szerint én a LoL-t kedvelem a legjobban, mert itt tényleg az számit, hogy miként játszik az ember és nem az, hogy van-e pénze vagy esetleg nincs.

Sok játék azzal rontja el, hogy valódi pénzért kínál olyan extrákat amitől erősebb lehetsz, de itt tényleg az viszi el a pálmát, aki jól játszik, teljesen független az anyagi helyzetétől .Természetesen függsz a csapattársaidtól is, de ha meg van a csapatmunka, akkor minden rendben!

About Razi

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …