Célkereszt: Silent Hill 2 – 3D

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Mondhat bárki bármit, szerintem és sok más ember szerint is a Silent Hill az eddig legjobban sikeredett videojátékból készült filmadaptáció. Bár a trailerek és plakátok alapján nem sok reményt lehetett hozzá fűzni és nem is vártam egy jó filmre. Kicsivel több mint másfél óra és több ezer forint után kilehet jelenteni, igazam volt. A filmnek nagyon sok elvárásnak kellett megfelelnie, ugyanis az első részét nagyon sokan szerették, köztük én is.

A film a harmadik játék története alapján készült és abból vonja magára a karaktereket is..bár eléggé gyengén teszi ezt meg. 
 

Sean Bean(Trónok harca, Fekete halál stb…) kislánya Heather betöltötte 18. életévét, ennek köszönhetően a nyomába ered egy magánnyomozó aki figyelmezteti hogy a Silent Hillben lévő rend rá vadászik (Heatherre). Felbukkan az új iskolájában egy szintén új osztálytárs aki csakugyan vissza akarja tartani, ezen a szálon lesz egy kis meglepetés is -nem árulom el, lévén hátha lesz még olyan aki megszeretné nézni a kritika után is-. Szerencsére ha ez még nem lenne elég apuka is eltűnik otthonról és kap egy üzenetet hogy irány Silent Hill.

Ezt a tökéletesen kivitelezett videó játékot képesek voltak lebutítani egy apamentő akcióra, a szekta mögöttes indítékait félresöpörve. A filmben a hangsúlyt inkább a látványvilágra helyezték mintsem a horrorra, az első részben még bővelkedett a film az igazi borzongás érzésével, amikor a hangulat is nyomasztó volt és tényleg nem tudtad hogy most mi következik. Ebben a részben egy inkább fűrészre hasonlító beles véres jelenetekkel tűzdelt filmet kaptunk, mintsem horrort.
A 3D-vel semmi baj nem volt, a piramisfejű tökéletesen volt kivitelezve és a látványvilág is a helyén volt, egy-két helyen ugyan meglehetett ijedni de ez sem adta vissza az első részből ismert nyomasztó érzést. A jelenetek úgy szét vannak világítva hogy lehetetlen megijedni.
Aki egy valódi borzongásra vágyik, és nem csak egy cirkuszi látványvilágra annak hatalmas csalódás lesz a Silent Hill 2.

About blessgaming

Check Also

Kondorosi iskolások filmterve vált valóra

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata …