Célkereszt: Looper

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Egy újabb időutazós téma, nem az első és nem is az utolsó. Az emberiség egyik legnagyobb kérdése, a „Mégis hány éves a Kapitány” után hogy mi mindent csinálnék másként a múltban, ha visszamehetnék? Történelmi jelentőségű dolgokat, vagy csupán adnék egy tuti lottó tippet múltbeli énemnek hogy nekem könnyebb legyen a jövőben? Az ilyen, és ehhez hasonló kérdések valaha volt legerősebb filmje, a Vissza a jövőbe trilógia.

A sztori alapfelállása az, hogy a jövőben annyira fejlett lesz a technika hogy lehetetlen lesz nyom nélkül valakit eltenni láb alól. Ehelyett visszaküldik szerencsétlent egy időgéppel (ami szintén illegális, de a maffiának szerencsére(!) van) és némi fejpénzzel visszaküldik a múltba, ahol egy Looper (Joseph Gordon-Levitt) jól fejbe lövi és elhamvasztja. A bökkenő akkor kezdődik amikor Looperrel szemben 30 éves önmaga áll és megkapja a megbízását hogy ölje meg, saját magát.

Lássuk be, jó az alapötlet, és a színészek is helyükön vannak, Joseph Gordon-Levitt nem egyszer bizonyított hogy nagy(obb) színészek mellett is (lsd. Eredet, Batman 3) megállja a helyét. A gond abból adódik hogy Loopernek 30 évvel későbbi énjét kell megölnie, hol itt a kihívás? Hiszen ha megöli abból neki semmi kára nem válik, ő ugyanúgy megöregszik..a film nagyon sok kérdést hagy megválaszolatlanul. Olyan mintha egy idő után elfogyott volna az ötlet. Nem akarok spoilerezni, de kiderül hogy a múltba visszatérő Bruce Willis bosszúhadjárata indukálta azt a drámai eseménysort amiért végül is visszautazott a múltba.

Az oké hogy itt van Jack Daniels a jövőből aki a Looperek munkáját felügyeli, de hozzá hogy jutnak el a célponton nevei? Sok kérdés marad megválaszolatlanul.

Nagyon kíváncsi voltam Joseph alakítására az előző filmjeihez mérten mit tud teljesíteni, de lássuk be eléggé halovány volt. Bruce Willist nem akarom leszólni, de sajnos az utóbbi években átment akció dús filmekből gatyiba (két kopó stb.)

Egy szó mint száz, aki szereti a scifi akciófilmeket annak mindenképpen ajánlom. Remélem nem spoilereztem sokat.

About blessgaming

Check Also

Kondorosi iskolások filmterve vált valóra

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata …